GÜNDEM

İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI!

Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü, larva, sivrisinek, karasinek ve tatarcık ve akrep gibi böcek ve hayvanlara karşı ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı.

İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI!
22-05-2015 20:06
Google News

Veteriner İşleri Müdürü Azat Çiftçi, Mayıs ayı ile birlikte ekip sayısını 6’ya çıkardıklarını ve tüm kentin 3 günde bir eşit derecede ilaçlandığını söyledi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Çiftçi “Kentin tamamını 3 günde bir düzenli olarak ilaçlıyoruz. Hem kullandığımız ilaçlar hem de ilaçlama süresi dikkate alındığında kentin tamamı için ihtiyaç duyulan çalışma aralıksız sürdürülüyor. Yine de ihtiyaç duyulması halinde gelen talepleri bir şekilde değerlendiriyor ve gerekli müdahalelerimizi yapıyoruz” dedi.

UÇKUN, SİVRİSİNEK DEĞİLDİR

Mevsimsel döngü gereği artan uçkunların, vatandaşlar tarafından sivrisinek gibi görüldüğünü açıklayan Çiftçi “mevsimsel döngü gereği artan uçkunlar, bilimsel açıdan kanıtlandığı üzere insanlara herhangi bir hastalık bulaştırmadığı gibi ekolojik dengeyi de sağlıyor. Yaşamın doğal döngüsünü sağladığı için bizim bu tip zararsız haşerelere karşı herhangi bir mücadelemiz olmayacaktır” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete