HALKIN SESİ

İLÇE OTOGARI PİSLİK YUVASI

İLÇE OTOGARI PİSLİK YUVASI

İLÇE OTOGARI PİSLİK YUVASI
31-10-2014 18:54
Google News

Esnaf haberleri dizimizde ilçe otogarı var bu hafta. Yıllardır ilçeler arası ve şehirlerarası otobüs ve minibüslerin güzergâhı olan ilçe otogarı esnafı, bakımsızlıktan ve ilgisizlikten yakınıyor. Otogarın çöp içerisinde kaldığını söyleyen esnaf, otogarın tadilata alınmasını ve esnafın sorunlarıyla ilgilenilmesini istiyor.

BAŞKA YERE TAŞINMAK İSTEMİYORUZ

İlçe otogarında market işleten Ömer Şimşek “Merkeze yakın olduğumuz için yerimiz idealdir. İlçe otogarının başka yere taşınmasını istemiyoruz ama buraya bakım yapılırsa daha iyi olur. Çöplük içindeyiz. Buranın bir an önce temizlenmesi gerekiyor. İlçe otogarının yeni sebze haline taşınacağı söyleniyor. Oraya taşınırsak merkezden uzak ve kopuk kalacağız. Ancak taşınma kararı netleşirse öncelik, esnafa verilmelidir. Otobüs firmalarını oraya taşıyıp esnafı burada kaderine terk etmemelidirler” dedi.

ÇÖP İÇİNDEYİZ

Otogarın 15 yıllık esnaflarından olan Rıdvan Usta ise “burası taşınacak diye bir duyum aldık. Taşınacağından dolayı biz de buraya bir yenilik yapamıyoruz. Bu yüzden buraya bakım da yapılamıyor. Burası çöp içinde. Bu şartlarda çalışıyoruz. Hal böyle olunca müşteri de buraya gelmek istemiyor. Taşınıp taşınmayacağına bir an önce karar verilsin ki esnaf da ona göre hareket etsin. Taşınmayacağını bilsek buraya tadilat yaparız. Taşınacaksak da bir an önce taşınma işlemleri yapılsın. Bu şartlarda çalışmak kolay değil” sözleriyle mağduriyetini dile getirdi.

OTOGAR, ŞEHRİN AYNASIDIR

25 yıllık esnaf olan Şemsettin Aygül de kentlerde bulunan otogarların, şehrin aynası olduğuna vurgu yapıyor. Batman otogarının bakımsızlıktan döküldüğüne vurgu yapan Aygül “burası çöp içinde. Temizlik yapılmıyor. Bakım yapılmıyor. Güvenliğimiz yok. Buraya bir bekçi veya zabıta ekibi gelebilir. Güvenliğimiz bu şekilde sağlanabilir. Aydınlatması yok. Gece göz gözü görmüyor burada. Bu da esnaf için güvenli değil. Yetkililerin buradaki esnafı dinlemesi lazım” diyerek dikkatleri güvenlik sorununa çekti.

MODERN BİR MEKAN İSTİYORUZ

Sorunlardan yakınan bir diğer esnaf da Kerim Büfe sahibi. 28 yıldır otogarda esnaflık yapan büfe işletmecisi “Şu anda beklemedeyiz. Daha güzel daha modern bir mekan istiyoruz. Güvenliğimiz yok. Dolayısıyla acilen güvenliğimizin sağlanması gerekiyor. Çöp içinde çalışıyoruz. Buranın köklü bir şekilde temizlenmesi şart. Aydınlatması yok buranın. Kışın burada çalışmak daha da zorlaşıyor. Önümüz kış. Çatılarımız damlıyor. Saydığımız bu sorunların ivedilikle halledilmesi gerekiyor” diyerek yetkililere sesleniyor.

BEKÇİ YA DA POLİS İSTİYORUZ

Şoför olan Veysi Altay, 6-7 ilçe otogarının tahliye edileceği söylentilerinin bulunduğunu, dolayısıyla buraya hiçbir tadilatın ve bakımın yapılmadığını dile getirerek “yollar çok kötü. İlçe otogarına asfalt çalışması yapılmalı. Park sorunu var ve kimse kurallara uymuyor. Üstelik buradaki esnafın güvenliği yok. Güvenliğin sağlanması için bir bekçi ya da polis ekibi şart. Buradaki boş dükkânların da bir şekilde değerlendirilmesi gerekiyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete