GERCÜŞ

İLÇELER RESTORASYONDA…

Gercüş Hükümet Konağı, Kozluk Hazo Kalesi, İbrahim Bey ve Hıdır Bey Camileri, Beşiri Mor Kiryakus Manastırı ve Bıçakçı Köyü’ndeki tarihi Perpıra Köprüsü, restorasyon ile ayağa kaldırılacak.

İLÇELER RESTORASYONDA…
12-08-2018 19:54
Google News

 

VALİ, PERPIRA KÖPRÜSÜNÜ İNCELEDİ

Vali Ahmet Deniz, Batman Merkeze bağlı Bıçakçı Köyü’nde bulunan tarihi Perpıre Köprüsü’nü inceledi. İncelemeler sırasında Vali Deniz'e, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdülkadir Özer ile Kültür ve Turizm Müdür Vekili İhsan Aslanlı eşlik etti. Karayolları Genel Müdürlüğü’nce köprünün tüm ayaklarının çıkarılıp güçlendirileceği, restore edildikten sonra yaya trafiğine açılacağı belirtildi.

TARİHİ GERÇÜS HÜKÜMET KONAĞI RESTORE EDİLECEK

Gercüş İlçesi’nde Tarihi Hükümet Konağı’nın da restore edileceği, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından projesi tamamlanarak, ihale aşamasına getirildiği belirtildi.

HAZO KALESİ ZİYARETE AÇILDI

DİKA’nın katkılarıyla Kozluk Belediyesi tarafından restore edilen Hazo Kalesi ziyaret açıldı.

HIDIR BEY VE İBRİHİM BEY CAMİLERİ RESTORE EDİLECEK

Kozluk İlçesi’nde bulunan İbrahim Bey Camisi de İl Özel İdaresi tarafından proje çalışmaları tamamlandıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca restorasyona alınacak. Hıdır Bey Camisi ise Kozluk Belediyesi Meclisi kararı ile Vakıflar Genel Müdürlüğüne devredilerek, restorasyona alınacak.

MOR KURYAKUS MANASTIRI RESTORASYONDA

Beşiri İlçesi’ne bağlı Ayrancı Köyü’nde bulunan, dehlizlerle yeraltına uzanan, yeraltı katıyla birlikte 3 katlı Mor Kiryakus Manastırı, Bakanlıkça restorasyona alınacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete