GÜNDEM

İLETİŞİM BAŞKANI, SARI BASIN KARTLARINI DEĞERLENDİRDİ

İletişim Daire Başkanı Fahrettin Altun, yurt genelinde çok sayıda gazetecinin Sarı Basın Kartının hiçbir gerekçe gösterilmeden iptal edildiğine dönük iddialara yanıt verdi.

İLETİŞİM BAŞKANI, SARI BASIN KARTLARINI DEĞERLENDİRDİ
27-01-2020 17:36
Google News

 

Altun “Son günlerde bazı medya kurumlarında çalışanların basın kartlarının iptal edildiğine yönelik iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığınca basın kartına yönelik tüm işlemler, Basın Kartı Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.
İlk basın kartı veya sürekli basın kartı başvurularının yanı sıra, genel kart değişimi, kayıp, yıpranma, kurum değişikliği ya da mesleğe geri dönme gibi nedenlerle de yeni basın kartı başvurusu yapılmaktadır. İletişim Başkanlığı Basın Kartı Başvuru Sistemi açıktır ve güncel olarak başvuruları almaktadır. Başvuruların ardından değerlendirme süreci, basın kartının itibarını ve saygınlığını koruyacak şekilde titizlikle yürütülmektedir.  Bu kapsamda, başvuru sahibinin Basın Kartı Yönetmeliğinde belirtilen basın kartı verilecek kişilerde aranan şartları taşıyıp taşımadığını tespit etmek üzere derinlemesine araştırmalar yapılmaktadır”
dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete