SPOR

İlgi Çekici Köy Kızının Spor Başarısı

Paşamezrası köyünde yaşayan İkra Sena Kılınç'ın spor başarısı hikayesi

İlgi Çekici Köy Kızının Spor Başarısı
15-03-2024 13:40
Google News

Adıyaman Halk Eğitimi Merkezi'nde usta öğretici ve antrenör olarak görev yapan Elmas Akıncı, 3 yıl önce yaptığı ziyaret sırasında İkra Sena Kılınç'la tanıştı. Kılınç'ın spora olan ilgisini fark eden Akıncı, onu atletizmin yürüyüş branşında yarışmalara hazırladı. Paşamezrası köyünde yaşayan Kılınç, antrenmanlarını şehir merkezine gidemediği zamanlarda köyde çobanlık yaparken gerçekleştirdi.

Kılınç, Türkiye'nin çeşitli illerinde düzenlenen TOHM Olimpik Deneme Yarışması'nda yürüyüş kategorilerinde 4 defa Türkiye birinciliği, 3 kez ise ikincilik elde etti. Genç sporcu, köy şartlarında hazırlanarak büyük başarılara imza attı.

İkra Sena Kılınç, 3 yıldır atletizm sporunun yürüyüş branşıyla ilgilendiğini belirtirken, köy şartlarının zorluğuna rağmen hedeflerine odaklandığını ifade etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Kılınç'ın başarılarıyla gurur duyduklarını belirtirken, antrenör Elmas Akıncı da genç sporcu için övgü dolu sözler sarfetti.

Koyunları otlatıp süt sağlayarak ailesine yardımcı olan İkra'nın babası Hasan Kılınç, kızının başarısından gurur duyduğunu ve destek beklediğini dile getirdi. Köy hayatının zorluklarına rağmen spora olan tutkusuyla dikkat çeken İkra Sena Kılınç, gelecekte milli sporcu olmayı hedefliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete