HASANKEYF

ILISU HEYETİ, HASANKEYF ESNAFINI DİNLEDİ

Ilısu Barajı ve HES Projesi kapsamında oluşturulan Ilısu Bilim Komitesi, 25 kişilik bir heyetle Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven’i ziyaret etti.

ILISU HEYETİ, HASANKEYF ESNAFINI DİNLEDİ
11-08-2017 22:09
Google News

YENİ YERLEŞKENİN SORUNLARI, KOMİTE ÜYELERİNE AKTARILDI

Komite Koordinatörü Mustafa Eldemir ve Üyelerden oluşan 25 kişilik heyetin toplantısına Batman Üniversite Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, İş Kur Müdür Yardımcısı Mahmut Polat, Yazı İşleri Müdürü Ramazan Çiçek, DSİ Şube Müdürü Şehmus Erkan Dursun, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Orman Müdürlüğü Yetkilileri de katıldı. Heyete, Yeni Hasankeyf Yerleşkesinde yapımı devam eden kamu yatırımları ve diğer sorunlarla ilgili bilgi verildi.

ESNAF, İŞ KAYBININ KARŞILANMASINI İSTEDİ

Ilısu Bilim Komitesi, toplantı sonrası Kale Sokağı Esnafı ile buluştu. Tarihi eserlerin taşınması için dükkânları erken boşaltmaları durumunda iş kaybına uğrayacak olan esnaf, maddi kayıplarının telafi edilmesi ve yeni yerleşkede düzenleri kurulup kazançları artırılana kadar maddi destek beklediklerini açıkladı. Yapılan incelemelerin ardından Bilim Komitesi Üyeleri, ilçeden ayrıldı. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete