SASON

İLK DEFA ELEKTRİKLE TANIŞTILAR

İLK DEFA ELEKTRİKLE TANIŞTILAR

İLK DEFA ELEKTRİKLE TANIŞTILAR
23-11-2014 20:08
Google News

Sason’un Çakırpınar Köyü’ne bağlı dağlık kesimde bulunan 2 mezraya Dicle Elektrik Dağıtım (DEDAŞ) tarafından elektrik verilmeye başlandı.

Çakırpınar Köyüne bağlı Gortil ve Vortanus Mezrası, ulaşımın zor olması nedeniyle yıllardır elektriksiz bir yaşam sürdürüyordu. Mezrada gaz lambası kullanan vatandaşlar, DEDAŞ ekiplerinin çalışması sonucu elektriğe kavuştu. DEDAŞ İlçe Şefi Kutbettin Deniz, iki mezraya elektrik vermek için yoğun çaba sarf ettiklerini anlattı. DEDAŞ personeli Murat Avcı da mezraların dağlık olması nedeniyle uzun bir çalışmanın ardından elektrik verilebildiğini söyledi.

ELEKTRİK BEKLEYEN BİR MEZRA DAHA VAR

Mezraların yıllardır elektriksiz olduğunu belirten Çakırpınar Köyü Muhtarı Mehmet Sait Arslan ise 70 kişinin yıllardır elektriksiz bir yaşam sürdürdüğünü ifade ederek “Ülkemizin her yerinde elektrik varken, maalesef bizim iki mezraya yeni elektrik verildi. Halen elektrik verilmeyen bir mezramız daha var. Oraya da elektrik verilmesi için uğraşıyoruz” dedi.

KAYMAKAMLIK TELEVİZYON GÖNDERDİ

Gortil Mezrasında oturan Bekir Kaplan, daha önce gaz lambası kullandıklarını anımsatarak, şimdi ise elektriğe kavuşmanın sevincini yaşadıklarını dile getirdi. Kaplan “Kaymakamlık bize televizyon da gönderdi. Çok memnun olduk. Televizyon izlemenin keyfini yaşıyoruz. Hayatımda ilk kez kendi evimde elektrik görüyorum” şeklinde konuştu. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?