GÜNDEM

İLK DEFA UÇAĞA BİNİP, DENİZLE BULUŞTULAR

Yazarımız Hatice Türkan’ın makalesi ile başlayan kampanya, hayat buldu. Kentte yaşamını sürdüren, hiç deniz görmemiş ve uçağa binmemiş 12 kadın, Balıkesir Edremit’e gönderildi.

İLK DEFA UÇAĞA BİNİP, DENİZLE BULUŞTULAR
09-05-2018 01:17
Google News

HER ŞEY, BİR MAKALE İLE BAŞLADI

Gazetemiz Yazarı Hatice Türkan, 9 Nisan 2018 tarihinde, Batman Sonsöz Gazetesi’nde “Yaşlılarımız Da Deniz Görsünler” başlıklı bir makale yayımladı, bu güne kadar hiç deniz görmemiş ve uçağa binmemiş kadınları, denizi olan bir kente göndermenin çağrısını yaptı. Yazı, sosyal medya ortamında paylaşılınca, İstanbul’da yaşayan Batmanlı İş Kadını Emine Arık Tuncer “Edremit’teki otelimi, kadınlara açmaya hazırım” diyerek bu çağrıya kulak verdi.

CAN SUYU DESTEK, BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ AKSOY’DAN GELDİ

İçişleri Bakanlığı’nca Eylül 2016’da Batman Belediyesi’nde görevlendirilen Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy da kadınların uçak masrafları ve Edremit’teki masraflarını karşılayabileceğini açıkladı. Bunun üzerine Batman Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü’nde kaydı bulunan, ihtiyaç sahibi 12 kadından oluşan bir liste hazırlandı, uçak biletleri kesildi ve kadınlar, Anneler Günü’ne ithafen İstanbul aktarmalı uçakla Edremit’e gönderildi.

UÇAĞA BİNERKEN HEYECANLANDILAR

Kadınlar, Batman Belediyesi önünden bindirildikleri minibüsle Diyarbakır Havalimanı’na gönderildi. Kadınlar, uçağa binecek olmanın heyecanını yaşarken, Türkan da yolculuklarında kadınlara eşlik ederek, her anı fotoğraf kareleriyle ölümsüzleştiriyor.

YAYLALARI GEZİP, TEKNEDE YEMEK YİYECEKLER

Kadınlar, Gazeteci Hatice Türkan ve İş Kadını Emine Arık Tuncer’in öncülüğünde 3 gün, 3 gece boyunca Edremit’teki yaylaları gezecek, teknede yemek yiyecek. Kadınlar için ayrıca Anneler Günü Gecesi tertiplenecek. Kafile, 11 Mayıs günü yine İstanbul aktarmalı olarak Batman’a dönecek. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete