YAŞAM

İLK ŞİİRİNİ 10 YAŞINDA, İLK KİTABINI İSE 32 YAŞINDA YAZDI

Batman’da mali müşavir olarak tanınan merhum Necdet Aksoy’un kızı Dilara Aksoy, şiir kitabı çıkardı.

İLK ŞİİRİNİ 10 YAŞINDA, İLK KİTABINI İSE 32 YAŞINDA YAZDI
01-10-2021 08:42
01-10-2021 14:43
BATMAN
Google News

EDEBİYAT İLE FELSEFEYİ BAĞDAŞTIRIYOR

İlk şiirini 10 yaşında yazmaya başlayan Dilara Aksoy, bugüne kadar yazdığı dörtlükleri Merhaba Ömrüm adlı kitapta topladı. 22 yıldır edebiyatla ilgilendiğini belirten Aksoy “1989 doğumluyum ve 10 yaşından bu yana şiir yazdığımı ele alırsak 22 yıldır edebiyatla ilgileniyorum. 10 yaşından beri şiir yazarak başladığı yazarlık yolculuğumda deneme, şiir ve hikâyeler kaleme alarak, yazmak tutkumu pekiştirdim. Kolektif kitaplarda yer alırken, yerel dergi ve gazetelerde de yazılarım yayımlandı. Senaryo, yaratıcı yazarlık, içerik editörlüğü, sosyal medya uzmanlığı eğitimleri aldım, yazdığı bir skecim var. Taslak hâlinde iki romanım var aynı zamanda çocuk hikâyeleri de yazıyorum. İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü mezunuyum. Sosyal medyada 1 milyon 262 bin okura eriştim. Edebiyat ile Felsefeyi bağdaştırarak Edebiyat dünyasında farklı bir yol izlemeyi hedefliyorum” dedi.

“ŞİİRLERİMİ BABAMA OKURDUM”

Babası Necdet Aksoy’un edebiyat alanında kendisini yüreklendirdiğini belirten Aksoy “İlk şiirimi 10 yaşındayken kaleme aldım. Yirmi iki yıldır yazıyorum ve yazmaktan vazgeçmememin sebeplerinden biri babamdır... Kimse okumazken, kimseyle paylaşmazken, daha çocukken şiirlerimi ona okurdum. Nasıl oldu Babiş? diyerek... Beni yüreklendirirdi, vazgeçmememi söyler, her geçen gün daha iyisinin olacağını söylerdi. Dediğini yaptım, vazgeçmedim. Önce şiir, sonra deneme, sonra kısa hikayeler, sonra roman, sonra senaryo derken yıllar yılı hep yazdım. Önce, yerel dergi ve gazetelerde şiirlerim/ yazılarım yayımlandı, ardından kolektif kitaplarda şiirlerim/ yazılarım yayımlandı, çok isterdim babamın bunu görmesini... Bazen hayat, kaybettiğimizin yerine acı da olsa ufak mutluluklar koyuveriyor. Babamın tabutuna sarılırken ona bir söz verdim; o gittikten sonra da yazmaktan vazgeçmeyecektim. Tıpkı onun ‘Bir gün ben olmasam da bil ki ruhum senin yanında olacaktır’ demesi gibi ben de ondan sonraki bütün şiirlerimi onun ruhuna adayacaktım. Babamın ruhuna bir şey daha adıyorum bugün kitabımı... Kendime ait, kolektif kitaplardan bağımsız ilk kitabımı... Ona sarılıp Başardım Babiş diyebilmeyi ve gözlerindeki o mutluluğu görmeyi çok isterdim; şiirlerimi ona okuduğum zamanki gibi. Belki oralardan ıslık çalıyordur, belki oralardan görüyordur. Çoğunuz, babamı tanıyorsunuz. Bu yüzden ben bugün Necdet Aksoy'un kızı olarak size onun ruhuna adadığım kitabımı haber veriyorum. Kalemimi kırmama hiçbir zaman izin vermeyen o elleri öpülesi adamın ruhuna adıyorum her bir kelimeyi….” dedi.

KENDİNİN, FARKINA VARDIRAN KİTAP…

Merhaba Ömrüm adlı şiir kitabına ilişkin kısa bir değerlendirme yapan Aksoy “Merhaba ömrüm, nasılsın? Beni sorma hâlim yaman yine; çünkü sen yoksun. Yalnızlık beni yine mesken almış sarıp sarmalıyor senin yerine... Yürekten yüreklerini ortaya koyup yürekleri yalnızlık kıyısından terfi edenlere; yani soylu dilencilikten çıkmış asil sevebilenlere...Bu kitabı okurken; kendinin, sevginin, yalnızlığının ve en çok da Aşk'ın farkına varacaksın” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?