GÜNDEM

İLK TEMATİK PARK İÇİN İMZALAR ATILDI

24 Şubat tarihli gazetemizde “Kentin İlk Tematik Parkı, İhaleye Çıktı” başlığı ile manşete taşıdığımız mesire alanı için son imzalar atıldı.

İLK TEMATİK PARK İÇİN İMZALAR ATILDI
31-03-2016 18:57
Google News

Batman Valiliği, İl Özel İdaresi ve DİKA’nın ortaklığı ile Raman Dağı’nda 297 dönüm arazide inşa edilecek olan dev park projesine, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer ile Özcan Mühendislik Temsilcisi Emrah Özcan imza attı. Projenin Kontrolörlüğünü yapacak olan İl Özel İdaresi Plan ve Proje Müdürü Şehmus Sevilmez ve Proje Kontrol Mühendisi Ferhat Cansağ da imza töreninde hazır bulundu.

2017 YILINDA TAMAMLANACAK

DİKA desteği ve İl Özel İdaresi’nin kontrolü ile yapılacak olan mesire alanı 1.980.000 TL sözleşme bedeli ile 2017 yılının başında tamamlanacak. Dağ yürüyüşü ve yürüyüş parkurlarına yer verilen alanda piknik yapan aileler tarafından kullanılabilecek 70 adet çatılı piknik masası ile 70 adet barbekü sistemi bulunacak. Projesi Peyzaj Mimarı Eda Demir Ediz tarafından çizilen park, çocuklu aileler için de kullanıma uygun olacak. Devasa gemi şeklinde yapılacak olan çocuk oyun alanında çocuklar için oyun konsolları ve parkurlarına yer verilecek. Ağaçlandırma çalışmalarının yapılacağı Tema Park’ta engelliler için de eğimi az ve eğimi yüksek parkurlar yapılacak. Lavabo ve mescitlerin bulunacağı alana geniş çaplı ağaçlar dikilecek. Batman’ın ilk Tematik Parkı olarak kullanılacak olan alanda ağaçlara heykellerin yardımı ile el figürü kazandırılarak topluma sosyal mesaj verilmesi sağlanacak. El figürü şeklinde yapılacak olan heykellerde “Elini Uzat, Engel Olma” mesajı verilecek.

PARKTA YOK YOK

Projeye ilişkin bilgi veren Peyzaj Mimarı Eda Demir Ediz, 300 dönümlük alanda Batman’ın ilk tematik parkının kurulacağını belirterek “Proje, ticari, rekreatif, sosyal ve kültürel gereksinimlerini karşılayabilecek bir Kentsel Yaşam Alanı özelliğini taşıyor. Bölge kimliğinin daha çağdaş bir düzeye getirilmesini amaçlıyor. Bölgeye hizmet eden Rekreasyon Odaklı Merkez olarak ele alınmıştır. % 10’dan az engelli ve yaşlılar için uygun kolay trekking parkuru ve eğimi yüksek trekking parkuru, dumanlı ve dumansız piknik alanı, ahşap gemi şeklinde devasa çocuk oyun grubu, sağlıklı yaşam alanı, uçurtma tepesi, festival alanı, mescit, lavabo ve şadırvanlar yer almaktadır” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete