GÜNDEM

İLK TERAVİH KILINDI

Ramazan Ay’ı nedeniyle Batman'da camiler doldu taştı. Erkeklerin yanı sıra kadınlar da camilere akın etti. Teravihe gelen kadınlar, Ramazan'ın barışa vesile olması dileğinde bulundu.

İLK TERAVİH KILINDI
18-06-2015 21:12
Google News

Ramazan Ay’ında Batman'da vatandaşlar ilk teravih namazını kılmak için kadın, erkek, genç, yaşlı demeden camilere akın etti. GAP Mahallesi'nde bulunan Şevket Başak Camii'ne gelen vatandaşlar yeni bir Ramazan Ay’ına girmenin sevincini yaşadı. İlk teravih namazı hakkında konuşan vatandaşlar, Batman'ın manevi potansiyelinin yüksek olduğunu dile getirdi.

KADINLAR, BARIŞ DİLEDİ

Teravihe katılan Batmanlı kadınlar, Ramazan’ın barışa ve kardeşliğe vesile olmasını istedi. Ramazan Ay’ının tüm İslam âlemine hayırlar getirmesi temennisinde bulunan kadınlar, bu ay da bol bol dua edeceklerini belirterek “Kıldığımız ilk teravih namazında ortak duada buluştuk. Hem bölgemiz için, hem ülkemiz için hem de bütün dünya için barış dualarını ettik. Artık analar ağlamasın diyerek temennilerde bulunduk” ifadelerini kullandı.

YILDIZ CAMİSİ DE TIKLIM TIKLIMDI

Ramazan’ın ilk teravihinde Yıldız Camisi de genç ve yaşlıların katılımı ile doldu taştı.

Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Yıldız Camisi’nde yer bulamayan cemaat, kapının önüne kartonlar indirerek namaza durdu. Katılımın yoğun olması karşısında duygulandığını dile getiren cemaat, Ramazan Ay’ının huzur ve barışa vesile olması dileklerinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete