GÜNDEM

İluh çevresindeki evler yıkılmayı bekliyor

İluh Deresi kenarında kamulaştırılan evlerin bir bölümü tahliye edildi. Mahalle sakinleri evlerin yıkım işleminin hızlandırılmasını istedi.

İluh çevresindeki evler yıkılmayı bekliyor
22-09-2023 15:02
22-09-2023 16:15
BATMAN
Google News

İKİNCİ ETABIN HIZLANDIRILMASI İSTENİYOR

Yıllardır şehrin kanayan yarası olan İluh Deresi kenarında kamulaştırılan bazı evlerin yıkımı için hazırlık başlatıldı. 2006 yılında İluh Deresinin taşması sonucu hasar gören evlerin bir bölümü, önceki yıl Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıktırıldı. Dereye sıfır olan eski evlerde tahliye çalışmaları tamamlandı. İluh Deresi kenarındaki Çarşı ile Karşıyaka Mahallesinin bir bölümünde yıkım çalışmaları başlatan belediye, ikinci etapta eski sakatatçılar çarşısı bitişiğindeki köprüden Karşıyaka Semtinin girişine kadar olan bölgedeki bazı evleri yıkmak için hazırlıklara başladı. Boşaltılan evlerin en kısa zamanda yıkılmasını ve İluh Deresi çalışmaların hızlandırılmasını isteyen vatandaşlar “Boşaltılan evler bir an önce yıkılmalı. Görsel anlamda kötü bir görüntü oluşturuyor. Kanayan yaraya neşter vurma zamanı geldi” dedi.

(Müslüm Ayaz/Batman Sonsöz Gazetesi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Semih Şentürk
Semih Şentürk 7 ay önce
Eskişehir merkezinden geçen PORSUK ÇAYI ıslah çalışmaları tam 7 ayda bitirildi .. pis koku yayması sebebiyle önünden geçilmeyen Çay , sandallar la insanların gezintiye çıktığı , etrafında kafelerin , lokantaların bulunduğu harika bir mekan.oldu ..

Batman da bu ızdırap tam 50.senedir devam ediyor ..devlet 3 kez ıslah çalışması için Belediye / özel idarelere para aktardı , paralar buhar oldu ..

Halen etrafta yıkılmayan binalar var , bu iş 10 sene daha mı sürecek yani ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete