SİYASET

“İLUH DERESİ DE VENEDİK ÇAYI GİBİ OLABİLİR”

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, İluh Deresine Venedik Çayı benzetmesini yaparak, derenin ıslahı için gerekli çalışmaların hızlandırılmasını istedi.

“İLUH DERESİ DE VENEDİK ÇAYI GİBİ OLABİLİR”
19-09-2017 19:11
Google News

SEL BASKINLARINDA ÖLÜMLER OLDU AMA ÖNLEMLER ALINMADI

Meclis Kürsüsünde, Batman’ın İluh Deresi sorununu tartışan Aslan “Batman'ın İluh Deresini, sel baskınlarında, 11 insanımızın ölümüyle tanıdık. Köy ya da kasabalarda değil, şehrin merkezindedir. Peki, o günden bugüne herhangi bir önlem alınmış mı? Hayır. Derenin ıslahıyla ilgili hiçbir adım atılmadı. Derenin etrafında binlerce insan yaşıyor. 2009'da Necdet Atalay, Belediye Başkanıyken devasa bir proje hazırlamış, Batman Kent Konseyi de projeyi kabul etmiş. Dönemin Maliye Bakanı Batmanlı Sayın Mehmet Şimşek de projeyi uygun bulmasına rağmen maalesef o projeyle ilgili somut bir adım atılmış değildir” dedi.

ILISU, 15 YILDA BİTİYOR, İLUH DERESİNE İSE BAŞLANAMIYOR

Antep Deresi v Eskişehir Porsuk Çayının ıslah edilerek yeşillendirildiğini belirten Aslan “Neden Batman için bu yapılmıyor? Dereye motosiklet ve araçlar düşüyor. Derenin içine çöpler atılıyor, kötü kokular yayılıyor. Kanalizasyon da, maalesef dereye akıtılıyor. İluh Deresi, 7 kilometre uzunluktadır. Venedik Çayı 3 Bin 800 metre. Venedik Çayı, turizme kazandırılmış, kayık turizmi yapılıyor. Batman'daki durum ise içler acısı. Ilısu gibi devasa bir proje 15 yılda hükümet tarafından bitirilirken, 7 km’lik İluh Deresi'nin proje kapsamına almaması düşündürücüdür” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete