GÜNDEM

İLUH MAHALLESİNİ BEYAZA BOYAYALIM

Yurdun faklı illerinde, tek renk evlerden oluşan mahalle projesi, Batman’da da hayata geçirilsin. Proje kapsamında İluh Mahallesi’ndeki tüm ev ve işyerleri, beyaza boyansın.

İLUH MAHALLESİNİ BEYAZA BOYAYALIM
07-08-2018 21:23
Google News

 

BODRUM’UN BEYAZ EVLERİ GİBİ…

Gazetemiz, son yıllarda büyük ilgi görmeye başlayan tek renk mahalle projesinin, Batman’da da hayata geçirilmesi için bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında kentin en eski ve köklü mahallesi olan İluh’taki ev ve işyerlerinin tamamının, Batman Belediyesi tarafından ücretsiz olarak beyaza boyanmasını talep etti.

İLGİ UYANDIRACAK

Kentte ilk yerleşimin olduğu İluh Tepesindeki ev ve işlerlerinin tamamının tek renk olarak beyaza boyanması, bu mahalleyi ayrıcalıklı kılacak, Batman’da ilgi ve merak uyandıracak bir farklılığa sahip kılacak. İluh Deresinin istinat duvarlarının da ıslah edilip, beyaz renge büründürülmesi ile semt, cazip mahallelerden biri haline getirilmiş olacak.

MAHALLELİ, SICAK BAKIYOR

İluh Mahallesi Sakinlerinin büyük kısmı, mahallelerinin beyaz boyalarla tek tip görüntüye kavuşturulması projesine sıcak bakıyor. Mahalle Sakinlerinden Abdulkadir Çelik, “Bu kampanyaya katılıyoruz. Batman’ın ilk ve eski mahallesidir. Böyle bir kampanya olursa, mahallemiz çok güzel olur. İluh Mahallesi’ndeki evler tek bir renge boyanmalıdır” dedi.

“KAMPANYA, BİR AN ÖNCE BAŞLAMALI”

Mahalli Sakini Muhyettin İş ise “Mahallemizin güzelleşmesini istiyoruz. Bu kampanyayı destekliyoruz. Evlerimizi beyaza boyatalım. Güzel bir uygulama. Mahallemiz çok eski bir mahalledir. Bu kapmanın bir an önce başlamasını istiyoruz” dedi.

BELEDİYE’DEN ADIM BEKLENİYOR

Batman’da tek renk mahalle projesinin hayata geçirilmesi için Batman Belediyesinden adım atması bekleniyor. Belediyenin, projeye sıcak bakıp bakmayacağı merak konusu. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete