GÜNDEM

İLUH SAKİNLERİ DE İSTİYOR

Gazetemizin, İluh Mahallesi’ndeki ev ve işyerlerinin tamamının tek renge boyatılması için başlattığı projeye, mahalle sakinleri sahip çıktı.

İLUH SAKİNLERİ DE İSTİYOR
10-08-2018 00:11
Google News

 

TURİZM İÇİN ALTERNATİF

Kentin en eski mahallesi İluh’ta, binaların Belediye tarafından beyaza boyatılması, mahallenin ayrıcalıkla hale getirilip, turizme kazandırılmasını öngören projemiz yankı uyandırdı. Muhabirlerimizi semtlerine davet eden İluh Sakinleri, projeye desteklerini açıkladı.

EN BÜYÜK DESTEK, MUHTARDAN

Muhtar Mehmet Bars “Burası, Batman’ın ilk mahallesi. Bu ayrıcalığı yaşayamıyoruz.  Ben, projenin en büyük destekçisiyim. Batman’a gelenler, burada bir beyaz mahalle varmış, gidip görelim, diyecekler. Mahallemiz, cazip hale gelecek. Esnafın işine yarayacak. Burada çocuklar, bu ayrıcalığı yaşayarak, mutlu olacak” dedi.

“SORUNLARIMIZI AZALTACAK BİR PROJE”

Mahalle Sakini Osman Çiftçi, “Eski bir mahalle olduğu için sorunlarımız çok. Ama beyaza boyanıp, Ağaçlandırılıp, turizme kazandırılırsa, merak uyandıracak duruma gelirse, yetkililer de bizi görür,  sorunlarımız çözülür. Tepeden bakıldığından mahallemiz temiz ve güzel görünecek” dedi.

“BU PROJE İÇİN HEYECANLIYIZ”

Mahalle Sakinlerden Ali Yardım, “İluh da modern görünümü hak ediyor. Bu proje, bunu sağlayabilir. Farklı illerden insanlar buraya gelince merak edecekler, gelip görecekler. Batman’da bir İluh Tepesi var, bilecekler. Proje için heyecanlıyız” dedi.

“MAHALLEYE FARKLI BİR HAVA KATILACAK”

Mahalle Sakinlerinden Ercan Erdoğan ise “Farklı illerde buna benzer mahalleler gördüm. Bodrum’da beyaz evler var. İlgi çekiyor. Batman’ın en eski mahallesi olarak buraya da böyle bir proje uygulanabilir. Yapılar çok eski. Canlılık kazandırılır. Moral motivasyon sağlanır. Projenin onaylanıp, hayata geçirilmesini istiyoruz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete