GÜNDEM

İLYAS “CHP, SÜRECE DESTEK VERMELİ”

İLYAS “CHP, SÜRECE DESTEK VERMELİ”

İLYAS “CHP, SÜRECE DESTEK VERMELİ”
02-11-2014 20:32
Google News

2015 seçimleri öncesi partilerin son durumunu analiz eden Siyaset Bilimci ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet İlyas, Türkiye’nin ana muhalefet partisi CHP’nin son durumunu değerlendirdi.

SÜRECİN MİMARI ERDOĞAN’DIR

CHP’nin, çözüm sürecine destek vermesi gerektiğine vurgu yapan Yrd. Doç. Dr. İlyas “ Barış sürecinin sonbaharını yaşadığı bu günlerde, CHP’ye eskisinden daha fazla ihtiyaç vardır. AK Parti bu konuda samimi ve sağlam duruş göstermiştir. Ve bu sürecin mimarı dönemin Başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır”

KILIÇDAROĞLU CHP’DE YÜZ NAKLİ YAPTI

Batman Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet İlyas, CHP’nin Doğu ve Güneydoğu’da başarısız olma sebeplerine değindi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığa geldikten sonra parti içinde yüz nakli yaptığına vurgu yapan Yrd. Doç. Dr. İlyas “Cumhuriyet Halk Partisi,  halk ismini taşımasına rağmen halka inmeyi bir türlü gerçekleştirememiştir. CHP içerisinde yaşanan parti içi çekişme ve ulusalcı-solcu kavgasının CHP’yi bir adım öteye geçirmeyeceği gerçeği ön plana çıkmıştır. CHP ya 1978 ruhuna geri dönerek halkla kucaklaşacak, ya da oy kaybı yaşamaya devam edecektir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete