HASANKEYF

İMAM ABDULLAH, ANILDI

Hasankeyf Kaymakamlığı, Hasankeyf Belediyesi ile Hasankeyf Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 3.Geleneksel İmam Abdullah’ı anma etkinliği, yoğun bir katılımla gerçekleşti.

İMAM ABDULLAH, ANILDI
08-06-2014 20:09
Google News

Anma etkinliğine Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, Belediye Başkanı Abdulvehab Kusen, Hasankeyf Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetici ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.  Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvehab Kusen, anma etkinliği öncesinde yaptığı konuşmada “İmam Abdullah, Hasankeyf’in fethine katılmış bir zattır. Peygamberimizin çok yakın akrabasıdır Cafer’i Tayyar’ın oğludur. Amcasının oğlu olur bizim Peygamberimizin Hasankeyf fethinde bulunmuş. Fetihten sonrada Bölgeye İslamiyetli yayma adına imamlık görevi verilmiş, Hasankeyf’in ve Bölgenin İslamlaşması adına çok büyük çalışmalarda bulunmuş ve Bölgenin İslamlaşmasının en önemli rollerinden birini üstlenmiştir” dedi.

Anma etkinliği, türbeye yapılan ziyaretin ve yapılan duaların ardından sona erdi.

İMAM ABDULLAH KİMDİR? 
İmam Abdullah, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed´in amcasının oğlu Caferi Tayyar´ın oğludur. Hasankeyf Kalesini 600 yıllık Bizans hâkimiyetinden almak için MS 638 yılında düzenlenen akınlarla Hasankeyf´te şehit düşmüştür. Hasankeyf ve çevre illerden yaşayanlar yüzyıllardan beri her yılın Haziran ayının ilk haftası ve Cumasını İmam Abdullah´ı anma günü olarak kabul etmiştir. Hasankeyf girişinde bulunan türbe İmam Abdullah´a ait olarak biliniyor. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?