GÜNDEM

İNANÇ PLATFORMU, ALANLARDAYDI…

İNANÇ PLATFORMU, ALANLARDAYDI…

İNANÇ PLATFORMU, ALANLARDAYDI…
18-01-2015 19:37
Google News

Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu üyeleri, Hz. Muhammed’e hakaret içerikli yayınları protesto etmek amacıyla Gülistan Caddesi’nde bir araya geldi.

Dönem Sözcüsü Dr. Davut Okçu, yaptığı açıklamada “Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo, Peygamber Efendimizle ilgili yaptığı çirkin yayınlar yüzünden Kuaşi kardeşlerin silahlı saldırısına uğramış ve biri Müslüman polis olmak üzere 12 kişi can vermiştir. İslam’a ve diğer inançlara hakaret edenleri masum saymak mümkün değildir. Ancak İslam düşmanlarına karşı yapılan her eylemi onaylamak da İslami ve insani değildir.  İslam’a ve Müslümanların kutsal değerlerine yapılan saldırılar, İslam’ın önlenemez yükselişine tahammülsüzlüklerinin tezahürüdür” dedi.

CUMHURİYET GAZETESİNE TEPKİ

Açıklamasında Cumhuriyet Gazetesine seslenen Okçu “Tarihi boyunca faşizmin yanında saf tutmuş, katliam ve yok etmenin savunucusu olmuş Cumhuriyet adlı gazete de içinden çıktığı halkın inançlarına saldırmayı her seferinde görev bilmiş ve bir kez daha bu görevinin gereğini yapmıştır. Onlarca insanın canına mal olan bu ahlaksız ve provakatif karikatürlerin Türkiye’de Cumhuriyet Gazetesi tarafından yayımlanması tam bir alçaklık ve küstahlıktır” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
10 Mayıs 2024 e-gazete