SPOR

“İNANIYORUM, HER ŞEY GÜZEL OLACAK”

Batman Belediyesi Hentbol Takımı, şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor.

“İNANIYORUM, HER ŞEY GÜZEL OLACAK”
28-03-2018 22:26
Google News

Altyapıya da büyük önem verilen takımda sporcular, şampiyonluk için yarışıyor. Batman Belediye Başkan Yardımcısı Murat Şahin’in destekleriyle, Antrenör Secaettin Aydoğ nezaretinde çalışan sporcular, 18. hafta karşılaşmasında kendi evinde Ahi Evran Üniversitesi'ni 36–27 yenerek liderliğini devam ettirdi. Ligin bitimine 8 hafta kala süper lige çıkmayı büyük ölçüde garantileyen takımın sporcularını Hentbola Gönül Verenler köşemizde tanıtacağız. Bu hafta köşemizde İhsan Adak’ı tanıtıyoruz.

 

-İhsan Adak, sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

“1 Mart 1989 tarihinde Malatya’da doğdum. İlk, ortaokul ve liseyi Malatya’da okudum. Elazığ Fırat Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunu 2010 senesinde kazandım, 2014 yılında mezun oldum. 2015 senesinde aynı üniversitenin antrenörlük bölümünü kazandım. 6 kardeşli bir ailem var. Ailem, şu anda Malatya’da yaşıyor. Batman Belediyesinde Hentbol Antrenörlüğü ve Batman Belediyespor’da Hentbol Oyuncusuyum.

-Hentbol ile yolunuz nasıl kesişti?

“Hentbola ortaokulda tanıştım beden eğitimi öğretmenim beni keşfetti o yıldan sonra hiç bırakmadım bu güne kadar geldim sağlığım ve vücudum el verdiği sürece de devam etmek istiyorum”

-Batman’a daha önce gelmiş miydiniz? Neler hissetmiştiniz?

“Batman’a daha önce birkaç defa başka kulüplerde oynarken rakip olarak gelmiştim. İlgimi çeker bir şehir oldu her zaman”

-Batman’da izlenimleriniz neler?

“Daha önce geldiğim zaman da Batman’ı çok beğenmiştim. Her gelişimde şehirde yenilikler görüyordum. Hızlı gelişen bir şehir. İnsanlar şehre sahip çıkıyor, sahiplenme duygusu var. Bu, hoşuma gidiyor. İnsanların birbirine duyduğu saygı çok önemli ve bu Batman Halkında bu var. Hangi görüşten ve kültürden olursa olsun, insanlar bir arada yaşıyor ve çok iyi anlaşıyorlar. Bu, çok önemli bir şey. Batman’da çok güzel bir genç profil var. Çok iyi sporcular yetişecek. Ben de bunun için elimden geleni yapmaya çalışacağım”

-Bu hedefleri gerçekleştirebilmek için neler yapacaksınız?

“Bir eğitmen olarak bunu en iyi şekilde yapabilmemiz için hentbolu Batman Halkına sevdirmemiz gerekli. Bunun la ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İlerleyen günlerde okullarda, ailelerin de katılacağı hentbol başlıklı konferanslar verip hentbolu tanıtmayı ve çocukları teşvik etmeyi planlıyoruz.

-Takım olarak şu anda hangi noktadasınız?

“Fikstürün zorlu etabına başlıyoruz ama takım olarak kenetlendik ve çok iyi çalışıyoruz. Herkes ne yapması gerektiğini ve sorumluluklarını biliyor. Hocamız Secaettin Aydoğ bize, biz de hocamıza inanıyoruz. Her maça ayrı bir özenle hazırlanıyoruz. Kulüp başkanımız ve yönetim kurulu, iç içeyiz. Çok güzel bir ortam var. İnanıyorum ki her şey istediğimiz gibi ve güzel olacak”

-Hayaliniz ne?

“Kısa vadede hayalim takım olarak Süper Lige çıkmak ve orada kalıcı olup Avrupa Kupalarına gidebilmek”

-Batman Halkından bir isteğiniz var mı?

“Batman Halkı bize sahip çıksın desteklesin ve bize inansın. Şehirde güzel bir atmosfer var. Şampiyonluk yakın. Onlar olmadan eksik kalacağımızı unutmasınlar. Batman Sonsöz Gazetesine de, takıma gösterdiği ilgi ve destekten dolayı ayrıca teşekkür ediyorum”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
4 Mayıs 2024 e-gazete