SİYASET

“İNANMAK, BAŞARMAKTIR”

Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin Batman’da düzenlediği seçim mitingi, Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

“İNANMAK, BAŞARMAKTIR”
02-06-2015 23:29
Google News

Farabim Hastanesi önünde gerçekleştirilen mitinge Demirtaş’ın yanı sıra Milletvekili Ayla Akat Ata, Milletvekili Adayları Ali Atalan, Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yağız, HDP İl Eş Başkanları Rojda Sürücü ve Abdulbari Karaağaç ile birlikte onbinler katıldı.

BATMAN SEÇİMİNİ TAMAMLAMIŞ

Miting öncesi gerçekleşen konserin ardından halka hitap eden Demirtaş “Batman, Batman olalı böyle güzel bir atmosfer görmedi. Batman seçimini tamamlamış. Batman 7 Haziran'ı beklememiş. Bu fotoğraf Türkiye'nin dört bir yanında düğün havası olacak. Batman, 4 adayını Meclise gönderecek. İnanmak, başarmanın yarısıdır” dedi.

TPİC İŞÇİLERİNİ UNUTMADI

Konuşmasında, Batman’da işsizlik sorununa değinen Demirtaş “Batman, Türkiye'nin en işsiz kentidir. Çalışanlar da kölelik şartlarında asgari ücretle ya da sosyal güvencesi olmadan çalışan kardeşlerimdir. TPİC işçilerini işsiz bırakıyorlar, insanları işsiz bırakıyorlar. Kendileri Euro’lara, deste deste paralara tapıyorlar” dedi.

HÜDA PAR’I VE SAADET’İ MECLİSTE GÖRMEK İSTERİZ

Açıklamasında yüzde 10’luk seçim barajını eleştiren Demirtaş “Önümüzdeki günlerde provokasyonlara karşı dikkatli davranalım. Bizim parti olarak asla düşmanımız yok, olmayacak. Biz barajı aşınca sadece biz kazanmış olmayacağız. Bugün baraj sorunu yaşayan çok sayıda parti var. Bakın Sadet Partisi, Hüda Par ve diğerlerinin parlamentoya gelmesini istiyoruz. Bize düşen şey eşitliğe inanarak bütün halkın önünü açmaktır. Sakın HDP zaten barajı aştı diyenlere aldanmayın, 6 Haziran gecesine kadar seçim çalışmalarınızı sürdürün. İnanmak, başarmaktır” ifadelerini kullandı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

HDP’nin Basın Kavşağı’nda düzenlediği miting öncesi, Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler provokasyonlara karşı geniş güvenlik önlemi aldı. Mitinginin yapıldığı alanda 500’ü aşkın polis görev alırken, 8 ayrı noktada geniş güvenlik önlemleri alındı.

TÜRK BAYRAKLI PANKART AÇILDI

HDP’nin yoğun katılımla gerçekleşen mitinginde Türk bayrakları dikkat çekti. Sarı, kırmızı, yeşil bayrak ve flamaların kullanıldığı mitingde Türk bayrakları da dalgalandırıldı. Miting, Demirtaş’ın havaya özgürlüğü temsil eden beyaz güvercinleri uçurmasının ardından sona erdi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete