SİYASET

İNFAZ KORUMA MEMURLARININ SORUNLARINI MECLİSE TAŞIDI

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Adalet Bakanlığı tarafından cevaplanması istemiyle Meclise soru önergesi verdi.

İNFAZ KORUMA MEMURLARININ SORUNLARINI MECLİSE TAŞIDI
18-04-2016 21:29
Google News

İnfaz koruma memurlarının da asker ve polise tanınan erken emeklilik hakkından faydalanması gerektiğini açıklayan Milletvekili Aslan “Geçtiğimiz dönemlerde Adalet Bakanlığı bütçesinde dile getirilen ve daha önceki Sayın Bakanın da söz verdiği ama maalesef çözüme bir türlü gidilemeyen infaz koruma memurlarının yıpranma payı askıda kalmıştır. Bu insanlar yaşamları boyunca bayram tatili ve diğer tatilleri yapmadılar. Bu yüzden fazla mesai de alamıyorlar. İnfaz koruma memurları, kolluk mensupları gibi güvenlik hizmetleri sınıfında yer almaktadır. Silah taşımakta, ancak güvenlik birimi sayılmadıkları için infaz koruma memurları maalesef yıpranma payı alamamaktadır” dedi.

YAŞADIKLARI SIKINTILAR NEDEN GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMUYOR?

Türkiye’de polis ve askerlere tanınan yıpranmadan (erken emeklilik) infaz koruma memurlarının neden yararlanmadığını soran Milletvekili Mehmet Ali Aslan “Bakanlığınızın bununla ilgili herhangi bir çalışması var mı? Aynı zorluklarda çalışmasına rağmen polis ve uzman askerlere tanınan pozitif ayrımcılıktan neden infaz koruma memurları yararlanamıyor? İnfaz koruma memurlarının cezaevlerinde yaşamış olduğu psikolojik sıkıntılar göz önünde bulundurulup onlara da erken emekli olma şansı neden tanınmıyor?” sorularına yer verdi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete