GÜNDEM

“İnşaat işçiliğinde zamlar son bulmalı”

Son zamanlarda inşaat işçiliğinde yapılan zamlar karşısında müteahhitlerin zor günler geçirdiğini belirten Batman Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Ayaz, zamların son bulması gerektiğini kaydetti.

“İnşaat işçiliğinde zamlar son bulmalı”
28-08-2023 14:59
28-08-2023 14:44
BATMAN
Google News

“FİYATLAR MAKUL DÜZEYE ÇEKİLMELİ”

İnşaatlarda hafriyat, malzeme indirme ve bindirmede kullanılan vinç ve JCB iş makine kiralamanın fahiş fiyatlara ulaştığını kaydeden Ayaz “Artan yüksek işçilik ve iş makineleri kiralama fiyatları yüzünden müteahhit arkadaşlarımız zor günler geçiriyor. İş makinelerinin kiralama fiyatı makul bir düzeye çekilmelidir. Müteahhitler Birliği olarak bir çalışma başlattık ve kimsenin ekmeğiyle de oynamak istemiyoruz. Bu zamlar sona erdirilmezse Müteahhitler Birliği olarak iş makinelerimizi kendimiz alacağız ya da başka şehirlerden kiralama yoluna gideceğiz. Kiralama sektöründe olan arkadaşlarımızdan ricamız fiyatların makul seviyelere çekilmesini rica ediyoruz. Ayrıca demir ve kalıp işçiliğinde fiyatları yerinde durmuyor. Günlük olarak fiyatlar artıyor. Yaşanan zamlar sona erdirilmeli” dedi.

“ARSA YÜZDELİKLERİNİ BİZ BELİRLEYECEĞİZ”

Yüksek arsa yüzdelikleri yüzünden ev fiyatlarının yüksek oluşuna yol açtığını belirten Ayaz “Yüksek arsa bedelleri yüzünden ev fiyatlarının maliyetleri artıyor. Müteahhitler Birliği ve Mühendisler Odası’ndan bir komisyon kuruldu. Bu komisyon mahalle ve semt bazında kat karşılığı yüzdeliği belirleyecek. Arsa sahiplerinin dediğine bağlı kalmayacağız” dedi. (Ramazan Demir)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Mayıs 2024 e-gazete