GÜNDEM

İNŞAAT MÜHENDİSİ’NDEN İDARECİLERE AÇIK MEKTUP

İnşaat Mühendisi Fatih Özmen, yeni çıkan imar affı nedeniyle Vali Ahmet Deniz ve Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy’a açık mektup yazdı.

İNŞAAT MÜHENDİSİ’NDEN İDARECİLERE AÇIK MEKTUP
08-06-2018 21:02
Google News

KENTSEL DÖNÜŞÜMLER, DENETİM DÂHİLİNDE OLMALI

İnşaat mühendisi Özmen “4734 sayılı kanuna göre ihale sektörden gelme inşaat mühendisiyim, Bingöl’de bir Viyadük İnşaatında çalışıyorum. Yeni imar affı kanunu ile yaklaşık 150 milyar TL’lik kaynak, kentsel dönüşümde kullanılacak. Bu durumda, mühendislik diliyle bir açıklama yapmamız gerekiyor. Belli bir denetime ve idare sorumluluğuna bırakılmayan kentsel dönüşüm, cephesi iyi tek tük binaların yapımını kapsadı. Bu durum şehri, ön kısımları yeni yapıların, arka kısımları ise eski metruk yapıların oluşturduğu mahallelere ve yeşil alanların olmadığı yaşam alanlarına çevirdi” dedi.

BİNGÖL BELEDİYESİ, ÖNLEYİCİ TEDBİR ALDI

Özmen, mektubunun devamında “Tehlikenin farkına varan Bingöl Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Kültür Mahallesi birinci etap kentsel dönüşüm projesi ihalesi ile toplam 82.225,00 m2 inşaat alanına müteşekkil 332 adet konut ve 60 adet asma katlı ofisten oluşan 15 blok inşaatı yapımı amaçlıyor. Benzer 3–4 ada bazında ihale ise EKAP’ta ilanda ve ihale tarihleri bekleniyor. Kentsel dönüşüm, mahalle bazında etap etap idare kontrolünde yapılınca, mühendis ve mimarlar tarafından daha büyük alanlara otopark ve yeşil alanlardan oluşan çevreci ve yaşanabilir projeler yapılacak, İhaleler 4734 Sayılı Kanuna göre EKAP’tan yayınlanacak ve proje-tasarım ve uygulama tamamen ilgili idare kontrolünde gerçekleşecek. İhale sayesinde büyük yapı şirketlerinin ihalelere girmeleri sağlanacak ve küçük müteahhitlerin ortak girişim yaparak ihalelere girmesi mümkün olacak” dedi. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete