GÜNDEM

İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI, MEZARLARI BAŞI ANILDI

Batman'a bağlı Meymuniyê Köyü’nde 1 Ağustos 2010 tarihinde mayın patlaması sonucu yaşamlarını yitiren İnsan Hakları Savunucuları Salih Özdemir, Sıdık Özdemir, Sadi Özdemir ve Sedat Özevin, hayatlarını kaybedişlerinin 6. yılında mezarları başında anıldı.

İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI, MEZARLARI BAŞI ANILDI
02-08-2016 19:19
Google News

İLK ANMA, ASRİ MEZARLIĞI’NDAYDI

Anma programına HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, görevden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, DBP, HDP, KJA, Barış Anneleri, Meya-Der ve İHD yöneticileri katıldı. Asri Mezarlığı'nda Sedat Özevin'in mezarını ziyaret eden kalabalık grup, barış mesajları verdi. Sedat Özevin’in kardeşi Barış Özevin, savaşın çözüm olmadığına dikkat çekti. Milletvekili Ayşe Acar Başaran ise mayın patlaması sonu hayatını kaybedenlerin barış savunucuları olduklarını ifade ederek, onların yolunda yürümeye çalıştıklarını kaydetti.

ÖZDEMİR KARDEŞLER MEYMUNİYÊ’DE ANILDI

Özevin’in mezarında dua eden grup, daha sonra Salih, Sıdık ve Sadi Özdemir kardeşlerin mezarlarının bulunduğu Meymuniyê Köy Mezarlığı'na hareket etti. Özdemir, kardeşlerinin mezarı başında bir araya gelen grup, mezarlara çiçek bıraktı. Görevden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, hükümetin Kürt sorunu için izlediği politikayı eleştirerek, yüzlerce insanın bu yolda hayatını kaybettiğini dile getirdi. Barış ve kardeşlik istediklerini belirten Özdemir, kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete