GÜNDEM

“İNSAN MAHKÛM OLMADIĞI MÜDDETÇE MASUMDUR”

“İNSAN MAHKÛM OLMADIĞI MÜDDETÇE MASUMDUR”

“İNSAN MAHKÛM OLMADIĞI MÜDDETÇE MASUMDUR”
12-09-2014 13:00
Google News

Batman’da basın mensuplarıyla düzenlediği tanışma toplantıda konuşan Batman Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, İnsan mahkum olmadığı müddetçe kendileri için mahsum olduğunu söyledi.

2014 Adli ve İdari Yargı Yaz Kararnamesiyle Batman Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Kasım Tüten, basın mensuplarıyla toplantı düzenledi. Batman'da bilişim suçlarında artışın yaşandığını söyleyen Tüten, bu yüzden bilişim suçlarına özel olarak bir savcı görevlendirildiğini belirtti.

HIRSIZLIĞA YÖNELİK UYGULAMALARIMIZ OLACAK

Kentte büyük bir sorun haline gelen uyuşturucu bağımlılığına yönelik açıklamaya yapan Tüten “Batman’da uyuşturucu suçlarında artış yaşanıyor. Güvenlik kuvvetleri, uyuşturucu tüccarlarına göz açtırmamalıdır. Üzerinde uyuşturucu yakalanan kişilere gramaj ile ilgili işlem değil de satışını belgeleyerek ona göre işlem yapacağız. Hatay’da, Elazığ’da terör olayları ve uyuşturucu suçlarına da baktım. Torbacılara yönelik yaptığımız bir uygulama vardı, uygulamayı burada da o yapmayı düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

SAVCI SAYIMIZ ARTMALI

Tüten, Batman Adliyesi’nde savcı sayısının az olduğunu belirterek “savcı sayısının azlığı yüzünden sıkıntı yaşıyoruz. Mahkemelere ve duruşmalara çıkacak savcı bulmakta zorlanıyoruz. İşlerimizi daha hızlı görebilmek için savcı sayısının artmasını bekliyoruz” dedi.

DEVLETİN ZAAFIDIR

Batman’da son günlerde gündeme düşen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketinin (YDG-H) şehir merkezinde başlattığı uyuşturucu operasyonu ile ilgili açıklama yapan Başsavcı Kasım Tüten “Tek bir devlet vardır. Devletin emniyet güçleri bir şeyler yapmalıdır. Yapamıyorsa bu devletin zaafıdır” ifadelerini kullandı.

PARALEL YAPI VARSA GEREKENİ YAPACAĞIZ

Başsavcı Tüten, paralel yapı ve dinleme olaylarıyla ilgili olarak “Batman’da paralel yapıyla bağlantısı olanlara gerekeni yapacağız. Dinleme yönetmelikleri bellidir. Dinlemelerin kanuni bir dayanağı yok ise, yasal işlem başlatılır ve gereken yapılır” şeklinde konuştu.

SÜRECE SAHİP ÇIKALIM

Çözüm sürecinin desteklenmesini isteyen Tüten “çözüm süreci, Türkiye’nin faydasınadır.  Sürece sahip çıkılmalıdır” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?