EĞİTİM

İNSANSIZ TANK GELİŞTİRDİ…

Batman Organize Sanayi Bölgesi (BOSB) Bilim Teknik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan iki öğrenci, "insansız tank prototipi" geliştirdi.

İNSANSIZ TANK GELİŞTİRDİ…
23-05-2018 23:45
Google News

Lise 3. Sınıf Öğrencisi Ahmet Kanat ile 4. Sınıf Öğrencisi Yunus Korkmaz, hazırladıkları İHA destekli İnsansız Otonom Tank Projesini, Öğretmenleri Hamza Öner ve okul idaresine sundu. Proje, şimdi hayata geçiyor.

İŞE, YAZILIM HAZIRLAMAKLA BAŞLADILAR

İlk olarak bilgisayar ortamında yazılım hazırlayan öğrenciler, okuldan aldıkları maddi destekle tank için gerekli malzemeleri satın aldı. Yapımı tamamlandıktan sonra bilgisayardan yazılım yüklenen tank, önceden belirlenen mesafede, sensör desteğiyle önüne çıkan engellere çarpmadan yönünü daha güvenli tarafa çeviriyor. Öğrenciler şimdi de tankın insansız hava aracı (İHA) ile bağlantısını kurmak için Batman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile birlikte yeni bir yazılım üzerinde çalışıyor.

SAVUNMA ÖZELLİĞİ KAZANDIRILACAK

Mekatronik Öğretmeni Hamza Öner “Savunma sanayisi için insansız tank prototipi geliştirdik. Sonraki aşama, geliştirilen tank prototipine mühimmat yüklenmesi olacak, menzile göre ateşleme sistemi olacak. Son olarak insansız hava araçlarıyla haberleşmesini sağlayıp karadan müdahale ve savunmasını yapabilecek tankı oluşturmuş olacağız” dedi.

MALİYETİ BİN 700 LİRA

Öğrenciler Ahmet Kanat ve Yunus Korkmaz, proje maliyetinin yaklaşık bin 700 lira olduğunu ve 20–23 Eylül'de İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde tanıtacaklarını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete