GÜNDEM

“İNTERNETİMİZİ KESMEYİN!”

Son 2 gündür Doğu ve Güneydoğu illerinin büyük bölümünde meydana gelen internet kesintisi, tepkilere yol açtı.

“İNTERNETİMİZİ KESMEYİN!”
27-10-2016 21:59
Google News

Önceki gün Batman’ın da aralarında bulunduğu birçok Güneydoğu ve Doğu ilinde, “güvenlik gerekçesi” ile internet kesintisine gidildiği iddia edildi.

GEREKÇE: GÜVENLİK

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde yapılan operasyondan sonra HDP ve DBP İl ev İlçe Teşkilatları tarafından yapılan “toplanma” çağrıları, güvenlik birimlerini teyakkuza geçirdi. Doğu ve Güneydoğu illerinde İl Emniyet Müdürleri, olası eylemlere karşı güvenlik tedbirlerini arttırırken, iddialara göre sosyal medya üzerinden haberleşmeyi önlemek amacıyla internet kesintisine gidildi. Çarşamba sabahı kesilen internet bağlantısı, saat 23.00’de verilmeye başlandı. Ancak Perşembe günü vatandaşlar yine “internetsiz” bir güne uyandı. Mobil cihazlarına internet alamayan vatandaşlar kesinti nedeniyle tepkilerini dile getirirken, bilgisayar ve pos cihazlarındaki kesinti nedeniyle esnaf da iş yapamaz hale geldi. Kurum ve banka binalarında ise internet kesintisi yaşanmadı.

“İŞ YAPAMIYORUZ”

2 gündür kentte yaşanan internet kesintisi nedeniyle esnaf, iş yapamaz hale geldi. Gülistan Caddesi’nde bulunan Elif İletişim Personeli Vedat Eren, fatura ödemek isteyen müşterileri geri çevirmek zorunda kaldıklarını belirterek “2 gündür vatandaşlar, fatura ödemek ya da cep telefonlarına TL yüklemek için bize geliyor ama ne yazık ki hizmet veremiyoruz. 2 gündür yaşanan internet kesintisinin artık sona ermesini istiyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Nisan 2024 e-gazete