GÜNDEM

İNTİHARA KALKIŞAN GENCİ BELEDİYE BAŞKANI İKNA ETTİ

İNTİHARA KALKIŞAN GENCİ BELEDİYE BAŞKANI İKNA ETTİ

İNTİHARA KALKIŞAN GENCİ BELEDİYE BAŞKANI İKNA ETTİ
20-08-2014 20:14
Google News

Bir oto parkın yedinci katına çıkarak intihara teşebbüs eden genç, uzun uğraşlar sonucu ikna edilerek intihardan vazgeçirtildi. Belediye Başkanı tarafından ikna edilen gencin Mersin'de oturan ailesinin yanına gitmek istediği ancak eşyalarını götürecek parası olmadığı için intihara kalkıştığı belirtildi.

BELEDİYE BAŞKANI İKNA ETTİ

Çok Katlı Otopark’ın teras katına çıkan Aydın B. (24), korkulukların diğer tarafına geçti. Genci gören çevre sakinleri, polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis, çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de branda açtı. Çevrede bulunan vatandaşlar tarafından oyalanan Aydın B, Belediye Başkanı ile görüşmek istediğini belirtti. Haberi alan Belediye Başkanı Sabri Özdemir, olay yerine gelip Aydın B. ile görüştü. Başkan Özdemir, 24 yaşındaki genci ikna ederek çatıdan inmesini sağladı. Çatıdan indirilen Aydın B. otoparkın ofisine götürüldü. Parkın ofisinde Aydın B.’nin sorununu dinleyen Özdemir, sorunun ailevi ve ekonomik olduğunu belirterek yardımcı olacaklarını söyledi. Aydın B. daha sonra ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

BİLET PARASI BULAMADIĞI İÇİN ÇATIYA ÇIKMIŞ

İntihar teşebbüsünde bulunan Aydın B.’nin bir takım ailevi problemlerden söz ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Özdemir "Çocuğunun ağır hasta olduğunu ileri sürüyor. Babasının yanına Mersin’e taşınmış. Fakat eşyaları burada kalmış. Eşyalarını gönderecek parası yokmuş. Birçok yere ve kuruma başvurmuş kimse yardımcı olmamış. Benimle görüşmek istemiş. Ben toplantıdaydım. Kendisine toplantıda olduğum iletilince kendini çaresiz hissedip bu yola başvurmuş. Kendisiyle konuşup ikna ettik, gerekli yardımları yapacağımızı söyledik. Emniyette ifadesi alınacak ardından gerekli üst baş elbiseleri ayakkabısı yırtık. Bunları alıp gerekli yardım ve desteği sunup ailesinin yanına göndereceğiz. Mersin Akdeniz Belediyesi ile de görüşüp gerekli desteğin gösterilmesi konusunda yardımlarını isteyeceğiz" dedi.

DAHA ÖNCE DE TEŞEBBÜSTE BULUNMUŞ

Batman nüfusuna kayıtlı, Mersin Toroslar’da ikamet kaydı bulunan Aydın B.’nin daha önce de Batman Belediyesi hizmet binasının 4. katına çıkarak intihar teşebbüsünde bulunduğu iddia edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete