GÜNDEM

İPEK ER DAVASI ERTELENDİ

Siirt’te bir evde İpek Er’i haftalarca rehin tutarak psikolojik bunalıma sürüklenmesine ve intihar ederek ölmesine yol açan Musa Orhan duruşması, Siirt’te görüldü. Sanığın tutuksuz yargılandığı duruşma, 1 Haziran’a ertelendi.

İPEK ER DAVASI ERTELENDİ
25-02-2021 17:51
Google News


Batman Baro Başkanı Hamit Çakan, duruşmanın takipçisi olduklarını belirtti. Duruşma sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Çakan “İpek Er kızımızın intiharıyla sonuçlanan Musa Orhan’ın sanık olarak yargılandığı cinsel saldırı dosyasına Siirt Baro Başkanımız Nizam Dilek ile birlikte iştirak ettik. Sanığın tutuklanmasına yönelik taleplerimiz kabul edilmedi. Duruşma 1 Haziran’a ertelendi” dedi. 

SANIK ORHAN SAVUNMA YAPMADI

Sanık Orhan'ın Ankara'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldığı duruşmaya, İpek Er'in annesi Hakime Kılınç, babası Fuat Er, ağabeyi Kemal Er müşteki sıfatıyla katılırken, taraflarına avukatları da hazır bulundu.

Sanık Musa Orhan duruşmada önceki beyanlarını yineleyerek ve susma hakkını kullanmak istediğini söyleyerek savunma yapmadı. Duruşma avukatların savunmalarıyla devam etti.

NE OLMUŞTU?

Batman'da 18 yaşındaki İpek Er'i bir evde alıkoyarak 20 gün cinsel saldırıda bulunan ve ölümüne neden olan ve ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçlaması ile yurttaşların günler süren tepkisinin ardından hakkında dava açılan ve tutuklanan uzman çavuş Musa Orhan tahliye edilmişti.

Tepkilerin ardından İçişleri Bakanlığı, Musa Orhan hakkında açıklama yapmış ve Uzman Çavuş Musa Orhan'ın, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan ihraç edildiğini duyurmuştu. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete