SİYASET

İpekyüz’e önemli görev

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AK Parti, CHP ve Yeşil Sol Parti kontenjanına düşen birer RTÜK üyeliği için seçim yapıldı. Batman eski milletvekili Necdet İpekyüz RTÜK üyeliğine seçildi.

İpekyüz’e önemli görev
11-10-2023 11:54
11-10-2023 12:07
BATMAN
Google News

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yapılan seçimde RTÜK’ün yeni üyeleri belirlendi.  Genel Kurulda grup önerilerinin görüşülmesinin ardından RTÜK'te AK Parti, CHP ve Yeşil Sol Parti kontenjanına düşen birer üyelik için seçim gerçekleştirildi. AK Parti kontenjanından aday gösterilen Ebubekir Şahin, CHP kontenjanından aday gösterilen İlhan Taşçı ve Yeşil Sol Parti kontenjanından aday gösterilen Necdet İpekyüz RTÜK üyesi olarak seçildi.

BATMAN MİLLETVEKİLLİĞİ TABİP ODASI BAŞKANLIĞI YAPTI

Diyarbakır'ın Bismil ilçesi doğumlu olan İpekyüz, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdikten sonra kamu ve özel sağlık kurumlarında çalıştı. Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman, Şırnak Tabip Odasında genel sekreterlik; Diyarbakır Tabip Odası Başkanlığı, TTB (Türk Tabipler Birliği) Merkez Konsey Üyeliği, THİV (Türkiye İnsan Hakları Vakfı) Yönetim Kurulu Üyeliği, DÎSA (Diyarbakır Siyasal Sosyal Araştırma Enstitüsü) Kuruculuğu görevlerinde bulundu. Zorunlu Göç, Bulaşıcı Hastalıklar, Koruyucu Sağlık, Sağlık ve İnsan Hakları, Adli Tıp, Barış ve Sağlık, Toplumsal Travma ile baş etme konularında çalışmalar yaptı. Necdet İpekyüz, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’nden 27. Dönem Batman Milletvekili seçilerek, TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. İpekyüz, Yeşil Sol Parti’den Bursa milletvekili adayı gösterilmişti. (Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete