GÜNDEM

İPEKYÜZ, KENTLERİ GÜNEŞ ENERJİSİYLE TANIŞTIRIYOR

Kuruculuğunu İşadamı Çetin İpekyüz’ün yaptığı İpekyüz Elektrik, güneş enerjisi alanında Türkiye genelinde başarılara imza atıyor.

İPEKYÜZ, KENTLERİ GÜNEŞ ENERJİSİYLE TANIŞTIRIYOR
07-12-2015 19:11
Google News

Merkezi Batman’da bulunan İpekyüz Elektrik, bu güne kadar Türkiye’nin birçok ilinde yenilenebilir enerji alanında 3 büyük projeyi başarı ile tamamladı. Elektrik sektöründe taahhüt, proje ve danışmanlık alanlarında hizmet vermek amacıyla 2007 yılında kurulan firma, 2011 yılında yenilenebilir enerji kaynaklarından güneş enerji sisteminde de hizmet vermeye başladı. Halen Balıkesir’de bir özel firmaya 1400 kw’lık bir güneş enerjisi santralini kurma çalışmasını yürüten İpekyüz Elektrik,  Antalya ve Dalaman Havalimanlarında 2013 yılı içerisinde 500 kwp güneş enerji santrallerini devreye almasıyla Türkiye’nin havalimanlarında hayata geçen ilk güneş enerji santral projesine imza attı.

GÖZELİ SU HAZVASI GÜNEŞ ENERJİSİYLE ÇALIŞIYOR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğüne bağlı Gözeli su havzasında kurulu gücü 600kw olan güneş enerji santralini de tamamlayan İpekyüz Elektrik, böylece Diyarbakır’ın en büyük güneş enerji santralinin yapımını başarı ile gerçekleştirdi.

DİSKİ Genel Müdürlüğü, su tesislerindeki enerji ihtiyacını yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneşten sağlayacak olan Diski’nin gözeli su havzasındaki su pompaların elektrik ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayacak ve projenin yıllık üretim kapasitesi 839.200kwh olarak elektrik üretimini gerçekleştirecek. İşadamı Çetin İpekyüz, bu projenin 321.370,57 TL getiriyle kendini 7 yıl içinde amorti edebileceğine dikkat çekti.

“GÜNEŞ ENERJİSİ HEM UCUZ HEM ÇEVRE DOSTUDUR”

Güneş enerjisinin yenilebilir bir enerji olduğunu söyleyen İpekyüz “Rüzgâr enerjisi alanında Osmaniye ve Adana’da Devlet Hava Limanlarına ait tesislerde 18 kw’lik bir rüzgârgülü santralini devreye aldık. Güneş enerjisi, çevre dostudur. Batman’ın ortalama güneş enerjisi radyasyonu 1600–1650 kwh/m2 yıl Yıllık ortalama güneşleme suresi 2956.5 saat /yıl  (8.1 saat /gün)  bu değerlere baktığımızda Batman’ın ortalama radyasyon miktarına ve güneşleme süresine baktığımızda Türkiye, ortalamanın çok üstündedir. Bunun fırsata dönüştürülmesi gerekir. Avrupa Birliği ve DİKA gibi birçok kurumda yenilenebilir enerji için kredi ve hibe desteğinde bulunmaktadır. Firma olarak bu konuda da hem kurumlara hem de şahıslara ücretsiz olarak danışmalık hizmeti de vermekteyiz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete