GÜNDEM

İRAN CASUSLARINDA BATMAN HARİTASI NE ARIYOR?

İRAN CASUSLARINDA BATMAN HARİTASI NE ARIYOR?

İRAN CASUSLARINDA BATMAN HARİTASI NE ARIYOR?
07-08-2014 20:22
Google News

İstanbul’da ABD ve İsrail Konsolosluğu’na saldırı planlayan Selam Tevhid’in, bu saldırı için cami minarelerini kullanmayı planladığı öğrenildi.

Ulusal bir gazetenin haberine göre polislerin yürüttüğü Selam Tevhid Terör ve Casusluk Örgütü dosyasında dehşete düşüren detaylar ortaya çıktı. Savcılıkça hazırlanan dava dosyasına göre, 4 hücreli örgüt elemanları sadece devletin kritik noktalarına sızmakla kalmayıp askeri stratejik birçok bölge için raporlar hazırlamış. Soruşturma dosyasına göre ABD ve İsrail konsoloslukları çevresinde keşif yapan örgüt üyelerinin, saldırı için cami minaresini kullanmayı planladıkları ortaya çıktı.

ADANA, BATMAN VE ANTEP’E AİT GİZLİ HARİTALAR ÇIKTI

Örgüt üyelerinden H.Y.’nin evinde yapılan aramalarda Adana, Batman ve Gaziantep’e ait ayrıntılı ve yüksek çözünürlüklü gizlilik dereceli topografik haritalar ele geçirildi. Bu haritaların “Harita Genel Komutanlığı” tarafından hazırlandığı, haritalar üzerinde ise “devletin emniyeti ile ilgili bir Milli Savunma sırrı olan bu haritanın alınan maksat dışında kullanılması, aslının veya kopyasının herhangi bir tarzda yetkisi olmayan kimselere verilmesi, muhteviyatının açıklanması veya kayıp edilmesi Askeri Ceza Kanunu ve Türk Ceza Kanunu gereğince ağır cezayı gerektirir” notunun bulunduğu tespit edildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?