GÜNDEM

“İŞ BEĞENMEYENLERİN ÇOĞU İŞSİZ”

İşkur Batman İl Müdürü Besim Eviz, kentte 30 bin işsizin bulunduğunu belirterek, bunlardan bin 500’ünün, buldukları işi beğenmedikleri gerekçesiyle işsiz olduğunu kaydetti.

“İŞ BEĞENMEYENLERİN ÇOĞU İŞSİZ”
25-04-2017 19:05
Google News

İşkur Batman İl Müdürü Besim Eviz, kentteki işsizlik ve bunu ortadan kaldırmak için yaptıkları çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

“MASA BAŞI İŞ İSTİYORLAR”

Kentte 30 bin işsizin olduğunu ve işverenlerin bin 500'ün üzerinde işçi talebi olduğunu belirten Eviz, işletmelerin ara eleman almak istediğinde ara eleman sıkıntısı yaşadıklarını ve gönderdikleri işçilerin, “bu iş zor, bunu yapamam” gibi bir takım bahanelerle geri döndüklerini belirterek “Herkesin masa başı rahat iş, rahat ücret talepleri var. Bu da işin doğasına aykırıdır. Çalışmadan emek vermeden karşılığını bulmak mümkün değildir. O açıdan işsiz arkadaşlarımızın şu anda iş beğenmeme lüksü yoktur” dedi.

“HEDEF BİR YILDA 4 BİN İSTİHDAM”

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı kapsamında, kentte bir yıl içerisinde 4 bin kişiyi istihdam etmeyi hedeflediklerini anlatan Eviz “12 kurum, kuruluş ve STK ile protokoller yaptık. Bu çerçevede 4 bin kişiden bin 500'ün üzerinde ilave istihdam sağlandı. Yılsonuna kadar 4 bin kişiyi istihdam etmeyi hedefliyoruz. Ancak üretim yapan büyük işletmeler bu projemizden yararlanıyor. Çok daha profesyonelce dosyalarını hazırlayıp, gerek bize gerek SGK'ya bildirim yapabiliyorlar” şeklinde konuştu.

“KÜÇÜK ESNAF DA PROJEDEN FAYDALANSIN”

SGK pirimi ve diğer giderlerinin devlet tarafından karşılanmasına rağmen küçük esnafın projeden faydalanmadığını ve bununda kendilerini üzdüğünü anlatan Eviz “Birden fazla eleman çalıştıran küçük esnafımız bu projeden yararlanmıyor. Devlet 773 liralık SGK primi ile bütün giderleri karşılamasına rağmen küçük esnaf bu projeden yararlanmıyor. Halbuki esnaf, hem SGK'lı eleman çalıştırma alışkanlığı kazanıyor hem de çalıştırdığı kişinin hak ve hukukunu ödemiş oluyor. Bu 31 Aralık tarihine kadar proje geçerlidir” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete