GÜNDEM

“İŞ DÜNYASI İLE İLGİLİ TALEPLERİMİZ NETİCEYE KAVUŞTU”

BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, değişik zamanlarda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği üzerinden Hükümete ilettikleri iş dünyası ile ilgili sıkıntıların, çözüme kavuşturulduğunu açıkladı.

“İŞ DÜNYASI İLE İLGİLİ TALEPLERİMİZ NETİCEYE KAVUŞTU”
26-12-2016 21:23
Google News

Ekonomi Koordinasyon Kuruluna yaptıkları talepler ve sonuçlarına ilişkin bilgi veren Demir “Kredi Garanti Fonu’nun kefalet kapasitesi artırılsın, ihracata yönelik destek sağlansın yönündeki talebimizden aldığımız sonuç, Hazine, Kredi Garanti Fonu’na yaklaşık 20–25 milyar lira gayri nakdi destek sağlayacak. Böylece KGF kefaletiyle 250 milyar liraya kadar kredi hacmi oluşturulacak. 2. talebimiz yatırımları destek için yatırım indirimi yeniden gelsin yönündeydi. Alınan sonuç, imalata yönelik yatırım harcamaları için kurumlar vergisi indirimi tam olarak uygulanacak. Teşvikin tamamını, diğer kazançlara uygulama imkânı da getirilecek. Yatırıma yönelik inşaat işlerinde KDV iadesi verilecek” dedi.

KOBİ’LERE NEFES KREDİSİ VERİLECEK

Finansmana erişimde sıkıntı yaşayan KOBİ’lere destek verilmesi yönündeki taleplerinin de çözüme kavuştuğunu söyleyen Demir “Alınan sonuç, bankaların, reel sektör firmalarının kredilerini yapılandırması kolaylaştırılacak.  BDDK bankacılık sektörünün reel sektöre kredilerini yeniden yapılandırılması için yetki ve imkân veren karşılıklar kararnamesini kabul etti. Burada bazı yükler buradan alınıp elde edilen kaynakları bankalar, kredi yapılandırmasında kullanacaklar. KDV iadeleri hızlandırılacak. KOBİ’lere Nefes Kredisi projesi uygulamaya girdi. KOSGEB faizsiz kredi uygulamasına başlandı” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete