GÜNDEM

İş dünyası kalifiyeli eleman bulamıyor

İş dünyasının kalifiyeli eleman bulmada ciddi sıkıntı çektiğini belirten Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, bu sorunun giderilmesi halinde işsizlik oranının ciddi anlamda azalacağına dikkat çekti.

İş dünyası kalifiyeli eleman bulamıyor
01-01-2023 17:30
01-01-2023 17:31
Google News

Kalifiyeli eleman sorununun giderilmesinde meslek liselerinin önemli rol oynadığını ifade eden Çiftçi "Çocuklar mühendisliğe mi, sağlığa mı, yoksa eğitimci mi olacak, ona göre yönlendirilmeliler. Ortaokul düzeyinde olan öğrencilerin öğretmenleri bunun üzerine çalışma yapıp çocukların aileleriyle istişare etmelidir. Daha sonra gerekli meslek dalına çocuklar yönlendirilmelidirler. Şu anda mesleki eğitim konusunda iş dünyasında kalifiye eleman bulmada ciddi bir sıkıntı var. Bunun başını, sanayi ve esnaf çekmektedir. Bunu başarabildiğimiz zaman çok ileri seviyeye gideceğiz ve işsizlik sorunumuz da bitecektir. Herkes doktor, öğretmen, mühendis olmayabilir. Çocukları en iyi anne, babaları ve öğretmenleri tanıyor. Onun için el birliğiyle bunu başarmamız lazım. Bu şekilde istihdam artacak ve işsizlik azalacaktır Şu anda hangi fabrikanın kapısını çalsak kalifiye eleman bulamamaktan dert yanıyor. Çocuklarımıza ortaokul dönemlerinde el atmasak bu sorun daha da büyüyecek ve topyekûn kaybedeceğiz" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Ali turgut
Ali turgut 1 yıl önce
Sıddık bey hiç olmazsa siz böyle açıklmalar yapmayın. Sayın Batman söz gazetesi Esnaf Sanatkarlarda 4 Kalifiyeli eleman yokmuydu. yanlış mı hatırlıyorum. Ne oldu onlara .? Gayet ilgili işini dürüstçe yapan ve tecrübe sahibi kişilerdi.