GÜNDEM

İş Kur, 2 Bin Kişiyi İstihdam Edecek

İş Kur, toplam bütçesi 23 milyon TL olan dev bir istihdam projesi başlattı.

İş Kur, 2 Bin Kişiyi İstihdam Edecek
01-10-2015 20:23
Google News

Batman İş Kur, toplum yararına çalıştırma programları kapsamında 2 bin kişiyi istihdam edecek. Programlardan faydalanacak kişiler, 8 ay boyunca başta Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında toplum yararına işlerde çalıştırılacak.

TOPLAM BÜTÇESİ 23 MİLYON TL

Konuyla ilgili açıklama yapan İş Kur Müdürü Besim Eviz “Toplum yararına programlarla ilgili çalışmalarımızı büyük bir titizlikle hazırladık ve nihayete erdirdik. Vatandaşlarımıza kolaylık sağlamak amacıyla tüm projelerin başvurularını iş ve meslek danışmanı arkadaşlarımız aracılığı ile 1 Ekim–10 Ekim tarihleri arasında İş kur’a veya www.iskur@gov.tr adresi üzerinde elektronik ortamda yapılabilir” dedi.

İSTİHDAMA YÖNELİK PROJE HAZIRLANDI

Eviz, açıklamasının devamında “İş kur olarak bu programlarda katılım şartlarını belirlerken işgücü piyasasındaki arz talep dengeleri gözetilmiş ve ilimiz insan kaynağının doğru yönlendirilmesi ve yönetilmesi önemsenmiştir. Projeye başvuracak kişilerin kuruma kayıtlı işsiz olmaları, emekli, malul, dul ve yetim aylığı almaması, öğrenci olmaması (açık öğretim öğrencileri hariç); okur-yazar, ilköğretim veya lise mezunu olması, erkeklerde 35–65 yaş kadınlarda ise 25–45 yaş arasında olması, kamuda herhangi bir ad altında maaş vb. gelire sahip olmaması kriterleri gözetilmektedir” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete