GÜNDEM

İŞ KUR’DAN İKİ ÖNEMLİ PROJE

İş Kur Batman İl Müdürlüğü, İşte Anne Projesi ve İşe İlk Adım Projelerini hayata geçiriyor.

İŞ KUR’DAN İKİ ÖNEMLİ PROJE
17-10-2018 20:24
Google News

Proje kapsamında işe yerleştirilen kadınlara günlük 70 TL harçlık + aylık 400 TL kreş desteği ve sağlık hizmeti verilecek.

İŞSİZ GENÇLER 6 AY-1,5 YIL ÇALIŞTIRILACAK

İş Kur Müdürü Besim Eviz “100 Günlük Eylem Planı’nda uygulanacak İşe İlk Adım Projesi ile üniversite mezunu 18–29 yaş aralığındaki gençlerin 6 ay çalıştırılarak mesleki deneyim kazanmaları sağlanıyor. Eğitimden sonra işe devam eden gençler için işverenlere 6 aya kadar, net asgari ücretin yüzde 50’si tutarında destek vereceğiz. İşveren, kişinin 12 ay daha istihdam edileceğine dair taahhüt verirse net asgari ücretin yüzde 25’i tutarında ücret desteği bir yıl boyunca karşılanacak. Böylece, üniversite mezunu gençlerin 6 aylık eğitim sonrası en az 1,5 yıl istihdamını sağlayacağız” dedi.

ÇOCUKLU ANELE HEM HARÇLIK HEM MAAŞ

İş’te Anne projesinde ise 80 anneye, günlük 70 TL cep harçlığı, aylık 400 TL kreş desteği ve sağlık hizmeti verileceğini belirten Eviz “Projeden yaralanmak için sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen mesleki eğitim kurslarına katılmak, imalat sektöründeki mesleklerde düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılmak, 2-5 yaş arasındaki çocuğun kreşe veya gündüz bakımevine devam etmesi kriterleri aranıyor. Ayrıca geleneksel mesleklerde açtığımız iki kursumuzda 50 kişiye meslek kazandırdık. 50’den fazla işçi çalıştıran işverenlerimizin engelli kontenjanını da yakından takip ediyoruz” dedi. (İş Kur Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete