GÜNDEM

İŞ KUR’DAN ÖĞRENCİLERE EĞİTİM DESTEĞİ

İŞ KUR’DAN ÖĞRENCİLERE EĞİTİM DESTEĞİ

İŞ KUR’DAN ÖĞRENCİLERE EĞİTİM DESTEĞİ
08-01-2015 19:14
Google News

İş kur’un yoğun ilgi gören İşbaşı Eğitim Programları, işveren açısından daha kolay uygulanabilir duruma geldi.

İŞVERENE KOLAYLIK

Çalışma ve İş Kurumu (İş Kur) İl Müdürlüğü, yüksek öğretim öğrencilerinin, okudukları alanda deneyim kazanmasını ve işgücü piyasasına girerken daha donanımlı olmasını sağlamak amacıyla işbaşı eğitim programını revize ederek uygulamadaki sıkıntıları ortadan kaldırdı.

İş Kur Müdürü Besim Eviz yaptığı açıklamada “İşbaşı Eğitim Programlarında katılımcı sayısının artırılması amacıyla bazı düzenlemeler yapıldı. Yapılan bu düzenlemeler ile işverenlerin program talebinde bulunması kolaylaştırılarak başta meslek lisesi ve yüksek öğretim öğrencilerimizin bu programlardan faydalanmalarının önü açıldı. Bu programlar sayesinde öğrencilerimiz teorik bilgilerini alanları ile ilgili işverenlerin nezaretinde pratik bilgi ile pekiştirerek iş hayatına daha donanımlı adım atmış olacaklardır” dedi.

İŞVERENİNİ GETİRENE ÜCRETLİ STAJ AVANTAJI

Eviz “öğrencilerin İşbaşı eğitim programlarından faydalanmaları için kendi alanlarında staj görecekleri ve en az 2 çalışanı olan bir işyeri ile irtibata geçmeleri yeterli olacaktır” İşbaşı Eğitim Programları aracığıyla 2014 yılı Ocak-Kasım Döneminde ise 128 projede 428 vatandaşımız işbaşı eğitim programlarından faydalanmıştır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?