GÜNDEM

İŞ-KUR, ENGELLİLERE UMUT OLDU

Batman İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından desteklenen projelerle, engellilerin mesleki eğitimi almaları ve meslek sahibi olmaları sağlanıyor.

İŞ-KUR, ENGELLİLERE UMUT OLDU
18-11-2016 22:45
Google News

PROJELER İÇİN 6 milyon 933 bin 523,89 TL HARCANDI

İş-Kur Müdürlüğü, son 5 yılda engellilere yönelik hazırlanan projelere 6 milyon 933 bin 523,89 TL harcadı. Hazırlanan ve hayata geçirilen 92 projede bin 200 engelli vatandaşa mesleki eğitim verilerek, çeşitli dallarda meslek sahibi olmaları sağlandı.

HEM MESLEK ÖĞRENCİLER HEM PARA KAZANDILAR

Aksesuar Hazırlama Elemanı(Atık Kâğıt Ve Muhtelif Ambalajdan Aksesuar Yapımı, Ahşap Süslemecisi, Dekoratif Ev Aksesuarları Hazırlama Elemanı, Takı İmalatçısı, Büro Yönetimi Ve Sekreterlik/Büro Yönetimi Ve Yönetici Asistanı, Kilim Dokuyucu (El Tezgahı), Oyuncak Bebek Yapımcısı, Yöresel Kilim Dokuyucusu, Oyuncak Bebek Yapımcısı gibi hazırlanan ve hayata geçirilen projelerle bedensel ve zihinsel engelli kişiler yer alarak hem meslek öğrendi hem de para kazandı.  İş-Kur İl Müdürü Besim Eviz, engellilere yönelik hazırlanan projeleri önemsediklerini belirterek, bu konuda en büyük desteği vermeye gayret ettiklerini kaydetti. Türkiye genelinde engellilere yönelik hazırlanan projelere Ankara’dan sonra en çok destek veren İş-Kur Batman İl Müdürlüğünün olduğunu vurgulayan Eviz, bu desteklerinin aynı şekilde yeni projelere de verileceğini bildirdi. 

10 ENGELLİ VATANDAŞ KENDİ İŞİNİ KURDU

Eviz, son 2 yıl da ise girişimcilik belgesi alan 10 engelli vatandaşın hibe desteği alarak kendi işini kurduğunu belirterek, yeni projelerin 9 Aralık 2016 tarihine kadar verilmesi gerektiğini aktardı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete