GÜNDEM

İŞ-KUR LİSTELERİNDE TORPİL İDDİASI!

Batman İş-Kur Müdürlüğünde Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında hazırlanan listelerde torpil yapıldığı iddia edildi.

İŞ-KUR LİSTELERİNDE TORPİL İDDİASI!
06-11-2015 20:56
Google News

İş Kur Müdürlüğü tarafından kamu kurumlarında istihdam edilmek üzere hazırlanan isim listesi, Milli Müdürlüğünün bahçesindeki duvara asıldı. Yüzlerce vatandaş, listeleri incelemek üzere Milli Eğitim Müdürlüğü’ne geldi.

İSMİNİ LİSTEDE BULAMAYANLAR SİTEM ETTİ

Kamu kurumlarında çalıştırılmak üzere hazırlanan Toplum Yararına Çalışma Programına başvuran ve ismini listede bulamayan bazı vatandaşlar, isim listesinde torpil yapıldığını iddia ederek, listenin kura ile yapılmamasına tepki gösterdi. Listede ismi bulunmayan Elfise Sangir “Bizim ismimiz listede yok. Torpilimiz olmadığı için ismimize yer vermediler. Kaç defa başvuruda bulundum ancak ismim çıkmadı. Torpili olanlar işe giriyor. Ben iş istiyorum. Hastayım, kocam çalışamıyor. Bu kadar insan iş için buraya geldi. Çocuklarım boş, akşama kadar evde oturuyorlar. Kendimizi burada ateşe mi verelim? Erdoğan oy istedi. Kürtler ona oy verdi. Ancak bakın hepimiz işsiziz. Bize bu layık görülüyor” dedi.

“LİSTELER ADİL HAZIRLANMIYOR”

Erhan Yılmaz ve Abdulkerim Erişan simli vatandaşlar da listelerin adil bir şekilde hazırlanmadığını iddia ederek “Nüfusu fazla olanlar kadınların ismini yazsın diyorlar. Yazıyoruz bir sonuç alamıyoruz. Hani adalet nerde? Herkes kendi bildiğini yapıyor” açıklamasını yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete