GÜNDEM

İŞ KUR’UN “İŞBAŞI PROGRAMI” BAŞLADI

25 milyon TL özel sözleşme ile “Haydi, Gençler İşbaşına” Projesi kapsamında 2 bin 066 genç katılımcının iş deneyimini yaşadığını söyleyen İş Kur İl Müdürü Besim Eviz, projeyi bu yıl da hayata geçireceklerini kaydetti.

İŞ KUR’UN “İŞBAŞI PROGRAMI” BAŞLADI
25-11-2016 22:10
Google News

BU YIL Kİ BÜTÇE 9 MİLYON TL

İşbaşı Eğitim Programı’nda gençlerin hem iş deneyimi edindiğini hem de İş Kur’dan maaş aldığını söyleyen İş Kur Müdürü Eviz “Batman İş Kur olarak bu projelere ödenek tahsisi için gerekli çalışmalar yapılıp bu yıl kullanmak üzere 9 milyon TL daha sözleşme imkânı sağlanmıştır. İlave bütçeyle yaklaşık 1.000 genç işsizimiz daha bu programlardan faydalanacaktır” dedi.

İŞVEREN VE İŞ ARAYANLAR İÇİN KRİTERLER DEĞİŞTİ

2016 yılında bu projeler için toplam 34 Milyon TL bütçenin, Hükümet nezdinde İş Kur’a tahsis edildiğini belirten Eviz “Projeden yararlanma süresi 12 aydan 6 aya düşmüştür, istidam garanti süresi 60 günden eğitim süresi kadar olmuştur. Katılımcı olarak sigortalı girişi olmayanlar veya en az 6 ay işsiz olanlar yararlanacaktır. İşverenler, İş Kur’daki danışmanlarıyla irtibata geçmeliler. Daha önce İş Kur ile yasal sorunu olan ve yükümlüğünü yerine getirmeyen işyerleri değerlendirmeye alınmayacaktır. Engelli istihdamı olan işverenin engelli açığını kapatmak şartıyla yararlanması mümkündür” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete