EKONOMİ

İşbaşı desteği zorlaştı

Elektrikten kiraya, araç yakıtından tüpe kadar hayatın her alanında peş peşe gelen zamlardan dolayı esnaf ve vatandaşlar tasarrufa gitmeye başladı. Esnaf, tam da sıkıntılı sürece girdiği günlerde İŞKUR gibi kurumlardan aldığı personel desteğinin zorlaştırılmasını anlamakta güçlü çektiğini belirtti.

İşbaşı desteği zorlaştı
17-06-2022 16:58
17-06-2022 20:39
BATMAN
Google News

HAYATIN HER ALANINDA ZAMLAR PEŞ PEŞE GELİYOR

Pandemi süreci ve ekonomik kriz derken hayatın her alanında rakamlar 2’ye, 3’e katlanmaya başladı. Kira ve elektrik zamlarıyla baş edemeyen esnaf, yüksek sıcaklara rağmen iş yerlerinde klimalarını açmazken, gereksiz aydınlatmalardan da uzak durmaya başladı. Özel araç yerine toplu taşıma araçlarını kullanarak masraflarını azaltmaya çalışan esnaf, tasarruf dönemine girdi. Ekonomik sıkıntılara rağmen ayakta kalmaya çalışan esnaf, İŞKUR’un işbaşı eğitim programı ile personel desteği alarak personel giderlerini azaltırken, yeni paketle işbaşı eğitim programlarının zorlaştırılması tepkilere yol açtı.

ESNAFIN İŞÇİ DESTEĞİ ALMASI ZORLAŞTI

Yeni pakette işbaşı ve meslek edindirme eğitim programının kapsamı ağırlaştırıldı. Prosedürlerin zorlaştırılması karşısında personel alamaz hale gelen Batman Esnafı “Daha önce İŞKUR’dan 6 ve 9 ay süreye personel alıyorduk. Sigortası ve maaşı dahi İŞKUR’dan ödeniyordu.  Şimdi bu programı 3 aya düşürdüler, 3 ay İŞKUR’dan çalıştıracağımız personel için işverene ise 12 ay daha çalıştırma zorunluluğu getirildi. Bu destekten hiçbirimiz faydalanamayız. Bu Paketin tekrar iyileştirilmesini istiyoruz” çağrısı yapıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete