GÜNDEM

İŞÇİ BAYRAMI'NDA İŞÇİLERE KURŞUN: 1 YARALI

TOKİ inşaatında çalışan işçiler ile firma yetkilileri arasında çıkan silahlı kavgada 1 işçi yaralandı.

İŞÇİ BAYRAMI'NDA İŞÇİLERE KURŞUN: 1 YARALI
01-05-2015 22:42
Google News

Emekli TOKİ inşaatında çalışan 20 taşeron firma işçisi, maaş ve SSK'ları yatırılmadığı iddiasıyla iş bıraktı. Firma yetkilileri, işçilerle görüşmek istediklerini işçilere bildirdi. Yetkililerle görüşmeye giden işçilerin, firma yetkilileri tarafından silahlı saldırıya uğradıkları iddia edildi.

KURŞUN GÖĞSÜNE İSABET ETTİ

Olayda işçilerden Fehmi B. göğsüne isabet eden kurşunla yaralandı. Yaralı işçi, kaldırıldığı Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, jandarma olay yerinde güvenlik önlemi aldı. İnşaat alanını terk etmeyen 20 işçi ise haklarını aradıklarını ve istediklerini alana kadar bekleyeceklerini ifade etti. İşçiler adına konuşan Ömer Y. 6 aydır maaş ve SSK'larının yatırılmadığını dile getirerek, maddi sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

İŞÇİ BAYRAMINDA KURŞUN YAĞMURUNA TUTULDUK

Konuyla ilgili konuşan Ömer Y. “İnsanlar şu anda sahalarda işçi bayramını kutluyor. Biz ise hakkımızı istemeye geldik ama kurşun yağmuruna tutulduk. Bir arkadaşımız silahlı saldırıda yaralandı. Hakkımızı alana kadar burada olacağız” dedi. İşçilerin, konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurunda bulunacakları belirtildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete