GÜNDEM

İŞÇİ VE EMEKÇİLER 1 MAYIS’I KUTLADI

1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Batman’da da kutlama programı gerçekleştirildi.

İŞÇİ VE EMEKÇİLER 1 MAYIS’I KUTLADI
01-05-2016 23:30
Google News

İşçi sendikaları tarafından 16 Mayıs Şehir Stadyumu önünde düzenlenen kutlamaya HDP Batman Milletvekilleri Saadet Becerikli ve Ayşe Acar Başaran, HDP İl Eş Başkanları Ekrem İrgi ve Fatma Kapalıgöz, Petrol İş Genel Merkez Yöneticisi Mustafa Mesut Tekik ile kalabalık bir topluluk katıldı.

“İŞÇİLER BARIŞ ÇAĞRISI YAPMALI”

Programda konuşan Petrol İş Genel Merkez Yöneticisi Mustafa Mesut Tekik “Bugün yurdun dört bir yanında emekçiler barış, adalet, özgürlük ve hak mücadelesi veriyor. Ancak bir yandan da ölümler devam ediyor, insanlar yaşamlarını yitiriyor. Türk İş Çanakkale’de, Disk İstanbul’da, açıkçası emek örgütü olduğuna şüpheli olduğumuz Hak İş ise Sakarya’da 1 Mayıs kutlamaları yapıyor. Çanakkale ruhu ile Kobanê ruhunu kaynaştırmayan, aynı görmeyen hiçbir barış anlayışı, sonuç getiremeyecektir. Biz bugün dostlarımızın, Türk İş’in de Çanakkale’de iç barış, toplumsal barış, adalet ve özgürlük çağrısı yapmasını diliyoruz” dedi.

İNŞAAT İŞÇİLERİ 1 MAYIS’I ÇALIŞARAK GEÇİRDİ

Batman’da 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı nedeniyle kutlamalar yapılırken, inşaat işçileri ise bayramı çalışarak geçirdi. 16 Mayıs Şehir Stadyumu alanında müzik ve halaylarla 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlanırken, alanın yanındaki inşaatta çalışan işçiler ise kutlamaları uzaktan izledi. Hafta sonu olmasına rağmen çalışan işçilerden 39 yaşındaki Nurullah Akın “Ekmek derdi varken bugün bizim için bayram olamıyor ne yazık ki. Herkes tatil yapıyor ama biz inşaatlarda çalışarak ekmeğimizi çıkarmaya çalışıyoruz” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete