GÜNDEM

İŞÇİLER, BELEDİYEYİ MAHKEMEYE VERDİ!

Batman Belediyesi’nde sözleşmeleri yenilenmeyen işçilerden yaklaşık 50’si, mahkeme yoluna gitti. İşçiler, Memur Sen’de basın açıklaması yaparak hukuki süreç başlattıklarını duyurdu.

İŞÇİLER, BELEDİYEYİ MAHKEMEYE VERDİ!
17-01-2020 00:34
Google News

 

İşçiler “2017den 2019 yılına kadar işten çıkartılan sözleşmeli personel sayısı toplam 67dir. Bu personellerin tamamı mühendis, mimar, peyzaj mimarı, şehir plancısı, sosyolog, psikolog, eğitmen, diyetisyen, ekonomist, biyolog, veteriner hekim ve teknikerlerdir. Belediye, mali sorunları gerekçe göstererek 67 personelin sözleşmesini yenilemedi. Bizler memleketini, halkını, işini ve kurumunu seven vicdanlı insanlarız. 8–10 bin gibi yüksek maaşlar almıyoruz. 
Belediyeye, Maliye Bakanlığının artırım oranından feragat ettiğimizi, maaş ödemelerimizi ileri tarihlere öteleyebileceklerini, maaşlarımızdan gönüllü feragat ettiğimizi, gönüllü olarak bir müddet maaşsız çalışmayı kabul edebileceğimizi dile getirdik. Yönetim ise Personel A.Ş.’ye geçmemiz, 4000–4500 TL arası maaşa razı olmamızı aksi halde iş akitlerimizin son bulacağını dile getirdi. Personel A.Ş. ile tüm özlük ve yasal haklarımızdan feragat etmiş oluyoruz. Yani her an işten çıkarılma riskini almış oluyoruz. Ayrıca Personel A.Ş.’ye geçişler de öyle kolay değil. Batman Belediyesinin gelir gider tablolarına bakılırsa maaşları ödeyemeyecek durumda da değildir. Tüm hukuksal yollara başvuracağız”
dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete