GÜNDEM

İŞÇİLER, DEDAŞ’I PROTESTO ETTİ!

DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü’nde 7 ay önce 4, bu hafta da 4 personelin işine son verilmesi, işçiler tarafından protesto edildi.

İŞÇİLER, DEDAŞ’I PROTESTO ETTİ!
01-08-2016 18:38
Google News

 Kurum binası önünde toplanan yaklaşık 80 işçi, işten çıkarılmaları protesto etmek için oturma eylemi başlattı.

“PERFORMANS DÜŞÜKLÜĞÜ GEREKÇE GÖSTERİLİYOR”

Şirket binası önünde düzenlenen oturma eylemine kaçakçılık servisi ile abone servisi işçileri destek verdi. İşine son verilen Bahri Daş, kurumun performansa dayalı işten çıkarmalar yaptığını ifade ederek, kendilerine haksızlık yapıldığını dile getirdi. Yetkililerin, işçileri "performans düşüklüğünü" gerekçe göstererek işten çıkardığını ileri süren Daş “Yetkililer bizden daha çok kaçak getirmemizi istiyorlar. İnsanlar kaçak kullanmıyor zorla mı yazalım. Bizim anlımız ak yüz kızartıcı bir suçumuz yok. Haksız yere işten atılıyoruz” dedi.

“ARKADAŞLARIMIZ YANLIŞ BİR SİSTEMİN KURBANI OLUYOR”

Selman Tuncay isimli işçi ise, yanlış bir sistemin uygulandığını vurgulayarak, işçilerin bu sisteme kurban olduğuna aktardı. Performans sisteminin yanlış olduğunu savunan Tuncay “Arkadaşlarımızı bu yanlış sistemin kurbanı etmek istemiyoruz. İşten çıkarılan arkadaşlarımıza sahip çıkmak için buradayız” dedi. Kurum yetkilileri ise yaşanan durumun kendileri ile alakalı olmadığını belirterek, işten çıkarmaların performansa dayalı olduğunu bildirdi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete