GÜNDEM

İşçiler için kuralar çekildi

Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda istihdam edilecek 420 kişi için noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirildi.

İşçiler için kuralar çekildi
02-09-2022 18:09
02-09-2022 18:23
Google News

KAMERA KAYDINA ALINDI

Kura çekimi, Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda İŞKUR, MEB ve basın temsilcilerinin katılımıyla kamera kaydı altında gerçekleştirildi. Aksaklık yaşanmaması için vatandaşlar kura alanına alınmadı. Kura çekimini Batman 3. Noter Kâtibi Kerim Döğer yaptı.

“5 EYLÜLDE İŞ BAŞI YAPILACAK”

Kura çekiminde basına bilgi veren İş ve Meslek Danışmanı Mehmet Emin Aktan “Milli Eğitim Müdürlüğümüze 4,5 ay devam edecek olan bir proje başlattık. 420 kişi alıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğünün talebi ile 340 kişiyi merkeze alıyoruz. 5 kişi Hasankeyf’e, 30 kişi Kozluk'a, 20 kişi Sason'a, 10 kişi Gercüş, 15 kişi de Beşiri’ye olmak üzere toplam 420 kişi alıyoruz. 210 kişi de yedek çekeceğiz. Asgari ücretin net 1,5 katı geliri olanlar, kuraya dahil edilmedi. Hane geliri 8 bin 250 TL üstü olanlar kuradan elenmiş ve geri kalanların tamamı 4 bin 580 kişi kuraya dâhil edilmiştir. Vatandaşların sıkıntı yaşamaması için hem genelge gereği mahalleye en yakın yerde seçmek amacıyla ilçe bazında kura çekimi yapacağız. Hatta bazı köylerde eleman ihtiyacı olması sebebiyle köy bazında kura çekimi yapacağız. Örneğin Hasankeyf’in Saklıköy’ünde 2 ihtiyaç var ama 3 başvuru varsa, 3 kişi arasından 2 kişiyi seçeceğiz. Geri kalanlar Hasankeyf merkezinde istihdam edileceği için 65 kişiden 3 kişi seçeceğiz. Seçtiğimiz kişiler sisteme bir daha girmeyecek. Eğer sigortası veya daha önceden bıraktığı herhangi bir program, cezalı bir durumu yoksa 5 Eylül’de iş başı olacak” dedi.

Kurada kazanan asil ve yedek listeler, Milli Eğitim Müdürlüğünün ilan panosuna asılacak ve kurada adı çıkanlara SMS ile bilgilendirme yapılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete