GÜNDEM

İŞÇİLERİN EYLEMİ, 4. GÜNÜNDE

Türkiye Petrolleri’nin (TP) yan kuruluşu olan TPIC’te çalışırken iş akitleri feshedilen işçiler, 4 gündür TP sahasındaki kulede eylem yapıyor. Seslerini duyurmak için eylemlerini sürdüreceklerini belirten işçiler, sorunlarının çözümü için yetkililerden destek bekliyor.

İŞÇİLERİN EYLEMİ, 4. GÜNÜNDE
10-07-2015 20:06
Google News

TP’DE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

İşçilerin eylem başlattığı alana basın mensupları alınmazken, TP site alanına girişlerde ise yoğun güvenlik önemleri uygulanıyor. İşçiler, seslerini cep telefonlarıyla çektikleri görüntü ve fotoğraflarla basın mensuplarına ulaştırmaya çalışıyor. Kavurucu sıcağa rağmen eylemlerini sürdüreceklerini söyleyen Muhammet Yavuz “Önceki gün, iftara 1 dakika kala, orucumuzu açmaya hazırlanırken buraya baskın yaptılar. Bunların yaptığı vicdansızlıktır. Biz, ekmeğimizin peşindeyiz, vatan haini değiliz ki polis zor kullandı” dedi.

ARKADAŞLARIMIZ GÖZALTINA ALINDI

1 arkadaşlarının plastik mermi ile yaralandığını anlatan Yavuz “1 arkadaşımız yaralandı 8 arkadaşımız gözaltına alındı. Bizim yaptığımız suç değil, biz hakkımızı arıyoruz. Bu Ramazan Ay’ında, bu demirlerin üstünde, 50 metre yükseklikte olmamın nedeni ne olabilir? Bizim amacımız kamunun malına zar vermek değil, ekmeğimize sahip çıkmaktır” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete