GÜNDEM

İŞE 1 SAAT GEÇ BAŞLADILAR

İŞE 1 SAAT GEÇ BAŞLADILAR

İŞE 1 SAAT GEÇ BAŞLADILAR
12-12-2014 20:53
Google News

Petrol İş Sendikası Şubesi, TÜPRAŞ’ta tek yanlı bazı uygulamalar, yatırım ve istihdam eksikliklerinin olduğunu belirterek, uyarı eylemi gerçekleştirdi.

İşçiler, yeni uygulamayı protesto etmek için işe 1 saat geç gitti. Eylemle ilgili bilgi veren Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik “işverenler iş barışını tamamen bozacak şekilde, işçi aleyhine düzenlenmiş iş yasalarından aldığı güçle tek yanlı uygulamalar yapmak istiyorlar. TÜPRAŞ da daralma, küçülme ve işçi azaltımı anlamına gelebilecek bazı düzenlemeler yaptı. Bunu kesinlikle kabul etmeyeceğiz” dedi.

İŞVERENLERİ UYARIYORUZ

Şube Başkanı Tekik, TÜPRAŞ’ın Koç ailesinin sermayesi olabileceğini ama rafinerinin Batman halkının öz değeri olduğunu belirterek, TÜPRAŞ’a yatırım ve istihdam yaratma anlamında yürüttükleri mücadelede Batman siyasilerinden anlamlı destek görmediklerini ifade etti. İşçi sınıfının haklarını koruma ve geliştirmeyle ilgili kararlıklarının en üst boyutta olduğunu ifade eden Tekik, işverenleri, işi durdurma, üretimi durdurma konusunda uyararak işverenin TÜPRAŞ’ı küçültme yerine yatırım ve istihdam alanı yaratılmasını talep etti. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
14 Mayıs 2024 e-gazete