GÜNDEM

IŞİD PROTESTOLARI, SİGORTA POLİÇELERİNİ DURDURDU

IŞİD PROTESTOLARI, SİGORTA POLİÇELERİNİ DURDURDU

IŞİD PROTESTOLARI, SİGORTA POLİÇELERİNİ DURDURDU
12-10-2014 20:33
Google News

Ulusal ajanslarda çıkan haberlere göre son günlerde yaşanan toplumsal gerginlikler ve yaşanan olaylar sigorta sektörünü de etkiledi. Bazı sigorta şirketleri, olayların yoğun yaşandığı Batman gibi illerde “yangın” teminatlı poliçelerini kesmeyi durdurdu.

Konuyla ilgili bilgi veren  Sigorta Genel Müdürü Taner Çağatay “sigorta şirketleri binde 5 ile on binde 1’e kadar terör teminatı veriyorlardı. Bu olaylar başlayınca yavaş yavaş geri çekilmeye başladılar. Olayların olduğu illerde yeni poliçe yapmamaya başladılar” dedi.

SİGORTA ŞİRKETLERİ ARTIK TEMİNAT VERMEYECEK

Sigorta şirketleri, poliçe durdurma işlemlerini acentelere “Ülkemizde yaşanan terör olayları nedeniyle ikinci bir duyuruya kadar yenileme ve onay bekleyen işler dahil olmak üzere aralarında Batman’ın da olduğu birçok ilde yangın ve Mühendislik branşlarında “teminat verilmeyecektir” sözleriyle duyurdu.

UYGULAMA YANLIŞ

Uygulamanın yanlışlığına değinen Tüketici Sorunları Derneği Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu “Aslında risk bulunmayan yerlerde değil, risk gözüken yer ve ortamlarda gereklidir sigorta güvencesi. Ancak görülüyor ki sigorta sektörünün önde gelen şirketleri riski üstlenmek yerine halkın yüklenmesini öngörüyor” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?